Gekookt uit... Puur Lichter | Foodaholic.nl

Gekookt uit…. Puur & Lichter

Jullie zijn bij eerdere boekrecensies gewend dat ik het boek beschrijf zonder er een recept bij te posten. Op social media gaven jullie aan dat best jammer te vinden en dus vanaf nu is het niet meer ‘Van de boekenplank’, maar ‘Gekookt uit…’. Deze keer is er gekookt uit…. Puur & Lichter van Pascale Naessens & William Cortvriendt.. Beide bestseller auteurs van verschillende boeken. Eerder schreef ik al een recensie over het boek ‘Puur Pascale 2‘.

In dit boek slaan Pascale en William de handen ineen. William is een internationale bekende arts en Pascale weet veel over gezonde voeding. Het boek richt zich op mensen die willen afvallen, maar bij wie het eigenlijk nog niet lukt.

Na een stuk theorie, geschreven door William, wat erg gemakkelijk te lezen is volgen de gemakkelijk te maken recepten van Pascale. In de theorie behandeld William onder andere vraagstukken als Ben ik te dik? Heeft calorieën tellen zin? etc. Iedereen heeft daar zijn eigen bevindingen over natuurlijk, maar ik vond het een erg interessant stuk om te lezen.

Gekookt uit... Puur & Lichter | Foodaholic.nl

Zoals ik net al zei volgen de recepten na het stuk theorie.

De recepten zijn onder verdeeld in de volgende hoofdstukken:
 • Ontbijt, uit dit hoofdstuk maakte ik de Tajine van ei, oftewel Shakshouka.
 • Tussendoor, heerlijke olijven met gedroogde kruiden. Ik haal ze meestal bij de Turk op de markt, maar zelf maken lijkt mij ook wel leuk.
 • Lunch, de gegrilde halloumi me asperges en notensausje lijkt mij echt heerlijk. Die ga ik zeker proberen.
 • Meeneem, de tomaten met ham en noten verdwijnen zeker een keer in mijn lunchtrommel. Ziet er erg lekker uit.
 • Apero, de gare pompoen met bacon lijkt mij erg leuk om eens bij een borrel te serveren.
 • Diner, een tournedos van rundvlees met broccoli is altijd goed. Simpel kan zo lekker zijn!
 • Dessert, een tartaar van rode vruchten met sorbet van komkommer en munt…. meer hoef ik niet te zeggen toch?

Het valt mij bij de recepten op dat je voor de meeste recepten, maar weinig ingrediënten nodig hebt. Dit vind ik zelf heel fijn, omdat je van sommige ingrediënten soms maar heel weinig nodig hebt en dan is het ook zonde als je er van alles voor moet aanschaffen.

Gekookt uit... Puur & Lichter | Foodaholic.nl

Als laatste vind je in het boek nog de indexen. Wel handig als je even snel een recept wil opzoeken.

Om te testen of de recepten inderdaad goed beschreven zijn en gemakkelijk te maken ging ik aan de slag met een recept uit het hoofdstuk ontbijt. Het werd de Tajine van ei, oftewel een Shakshouka. Het was gemakkelijk te maken en echt heel erg lekker. Die komt hier zeker vaker op tafel te staan. Voor mij zelf dan wel als lunch, want ik vind hem als ontbijt net iets te heftig.

Gekookt uit... Puur & Lichter | Foodaholic.nl

Tajine van ei, oftewel een Shakshouka

Voor 1 persoon:

Dit heb je nodig:

 • 2 scharreleieren
 • 1/2 rode paprika
 • 1/2 ui
 • 2 rijpe tomaten
 • 1/2 eetlepel tomatenpuree
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 theelepel gemalen komij
 • wat platte peterselie

Zo maak je het:

 1. Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in blokjes.
 2. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd de rest in blokjes.
 3. Stoof de ui, de knoflook en de paprika glazig in een flinke scheut olijfolie.
 4. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meestoven.
 5. Voeg de komijn en de tomatenblokjes toe en laat het samen op middelhoog vuur zo’n 15 minuten sudderen.
 6. Maak 2 kuiltjes en breek de eieren daarin. Zet een deksel op de pan en laat het in zo’n 10 á 15 minuten stollen.
 7. Snipper de peterselie fijn en strooi het er naar smaak overheen.

Geniet ervan!

Gekookt uit... Puur & Lichter | Foodaholic.nl

Wil je het boek Puur & Lichter van Pascale Naessens en William Cortvriendt ook kopen. Hij is te koop bij verschillende (online) boekwinkels voor €24,99.

Ik heb dit boek gekregen van uitgeverij Lannoo. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*