Gekookt uit... het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld | Foodaholic.nl

Gekookt uit… het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld

Het is weer tijd om uit één van mijn kookboeken te koken en daar iets over te schrijven. Deze keer heb ik gekookt uit… het allermakkelijkste studentenkoekboek ter wereld. 

Na het allermakkelijkste kookboek ter wereld en het allermakkelijkste kookboek ter wereld light was het nu tijd voor het studentenkookboek. De 100 recepten in dit boek bevatten maximaal 5 ingrediënten, voor maar €2,- per persoon en ze zijn makkelijk te maken. Je kan ze maken op een simpele pit, in de magnetron of in een klein oventje. 

Jean- Francois Malet is de schrijver en fotograaf van dit boek. Eerder was hij chef-kok in grote restaurants. Hij besloot om zich op zijn andere passie te storten en is sindsdien bezig met foodfotografie.

Gekookt uit... het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld | Foodaholic.nl

Na wat snelle aanwijzingen start het boek gelijk met de recepten. Er zijn geen hoofdstukken aangegeven dus soms is het even zoeken hoe het ingedeeld staat. Er zit wel een opbouw in en deze vind je ook terug achterin het boek. Na de basisrecepten volgen de voorafjes en de snacks. Daarna vind je de complete maaltijden en als laatste nog de desserts. 

Ik heb best wel hele leuke recepten in dit boek gezien, wat dacht je bijvoorbeeld van peer- spekbroodjes uit de oven, opgerolde chorizo-  tomaatpizza en citroentaart. 

Ik ben enthousiast over dit boek en kan mij voorstellen dat dit een fantastisch cadeau voor een student is. Het zijn afwisselende betaalbare recepten, waardoor ze niet altijd een kant-en-klaar maaltijd hoeven te kopen. 

Ik ging zelf aan de slag met de kipkluifjes in cola. Het was inderdaad erg gemakkelijk te maken. Er had van mij iets meer smaak aan mogen zitten. Wel was de kip erg mals en de bovenkant was lekker knapperig. 

Gekookt uit... het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld | Foodaholic.nl

Kipkluifjes in cola

Dit heb je nodig:

  • 6 kipkluifjes
  • Sap van 1 citroen
  • 1 blikje cola

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. 
  2. Leg de kipkluifjes in een ovenschaal en schenk de cola en het citroensap erover. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. 
  3. Gaar het vlees 1 uur in de voorverwarmde oven
  4. Serveer de kipkluifjes lekker met wat friet en bijvoorbeeld een salade. 

Geniet ervan!

Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld is te koop voor €20,- bij verschillende (online) boekwinkels.

Ik heb dit kookboek gekregen van Kosmos uitgevers. Dit verandert niks over mijn mening van dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.