Gado Gado | Foodaholic.nl

Gado Gado

Wij hebben hier al vaker recepten gedeeld die wij met de familie weleens eten. Vandaag delen wij daar weer een recept van namelijk Gado Gado. Gado Gado wordt normaal met 3 soorten groenten gegeten, zoals je ziet vinden wij groenten erg lekker en gebruiken wij er meerdere! Voor Gado Gado kan je de groenten gebruiken die jij lekker vindt. Het makkelijke aan Gado Gado is dat je het al van tevoren klaar kan maken.
Gado Gado | Foodaholic.nl

Aantal: Voor 6 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 spitskool
  • 1 bos wortelen
  • 350 gram sperziebonen
  • 300 gram taugé
  • 1 paksoi
  • 1 komkommer
  • 3 gekookte eieren
  • 3 gekookte aardappels
  • 1 kleine broccoli
  • gado gado saus, pindasaus of satésaus (ligt aan hoe snel je iets pittig vindt)
  • kroepoek
  • Saté of kippenkluifjes (optioneel)
  • 400 gram rijst


Zo maak je het:

  1. Maak de groenten schoon, zoals je dat gewend bent.
    Snijd de groenten in kleinere stukjes (zie foto).
  2. Kook de groenten kort (beetgaar) met wat zout.
    Laat het goed uitlekken, leg dit daarna netjes op een bord.
    Dit kan al een tijd voor het eten, de groenten mogen bij Gado Gado koud gegeten worden.
  3. Kook de rijst en maak ondertussen de saus klaar (zie verpakking) en eventueel het vlees.
  4. Schep wat groenten, rijst en eventueel vlees op het bord.
    Doe daar de saus overheen en eet het met lekker wat kroepoek.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

  1. Heerlijk, gado gado, met name in de zomer en dan met veel verfrissende zoet-zure komkommer erbij! Jammer alleen dat je een zakje voor de saus gebruikte. Pindasaus is zó makkelijk te maken met pindakaas, knoflook en kruiden.

    • Foodaholic

      Inderdaad Nell, met wat warmer weer is het het lekkerst! Genieten! Wij vinden het zelf ook jammer van het pakje gado gado saus, dit is dan ook het enige pakje wat we gebruiken. Pindasaus zelf maken is inderdaad erg makkelijk (en lekker)!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*