Fruit ijshoorntjes om te trakteren | Foodaholic.nl

Fruit ijshoorntjes om te trakteren

Als juf zie je natuurlijk regelmatig traktaties voorbij komen. De ene keer gezond en de andere keer wat minder gezond. Meestal maak ik mij daar niet zo druk om. Hoewel het natuurlijk wel goed is, als het wat gezonder is. Ik weet dat op een aantal scholen ook de regel is dat je alleen maar gezonde dingen mag trakteren.

Deze ijsjes zien kinderen vaak niet persé als super gezond. Vaak vinden kinderen fruit wel lekker, helemaal in het zomerseizoen is er natuurlijk wel lekker veel zoet fruit. Het is dan vaak ook wel een feestje voor ze om te eten.

Ik maakte de ijshoorntjes zelf een tijdje terug toen ons neefje en onze nichtjes de avondvierdaagse liepen. Leuk sliertje eraan en een bon van bernardo’s (ijssalon) en je hebt een fantastisch leuk cadeautje om te geven.

De “ijsjes” zelf zijn natuurlijk ook leuk om met de kinderen zelf te maken. Laat ze zelf lekker fruit kiezen en vervolgens kunnen ze er lekker uit snoepen. Wil je er toch wat meet een feestje van maken kan je er natuurlijk nog wat slagroom op spuiten.

Dit heb je nodig:

  • ijshoorntjes (ik haalde deze gewoon bij de ijssalon)
  • Verschillende soorten fruit, bijvoorbeeld aardbeien, zwarte besjes en druiven.
  • evt. een leuk servetje

Zo maak je het:

  1. Was het fruit en laat het goed uitlekken. Wij hadden het tussen de middag gewassen en na het avondeten deden wij het in de hoorntjes.
  2. Vouw het servetje in een driehoek en stop deze in het hoorntje.
  3. Vul daarna het hoorntje met fruit en in principe is de traktatie dan klaar.
  4. e kan het als cadeautje nog leuk inpakken, maar als traktatie kan je ze er al lekker van laten snoepen!

Geniet ervan!

Fruit ijshoorntjes om te trakteren | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*