Glutenvrije frikandelbroodjes | Foodaholic.nl

Glutenvrije frikandelbroodjes

Soms loop je door de supermarkt of bij de bakker en dan staan net de frikandelbroodjes in de oven. Dat zijn momenten waarop ik weleens denk… oef, wat zou ik zin hebben in een frikandelbroodje, maar helaas.. Daar zitten natuurlijk gluten in. Maar eigenlijk zijn glutenvrije frikandelbroodjes helemaal niet moeilijk om zelf te maken. En yum, ze smaakten net als de glutenvolle. Ik gebruike voor deze broodjes allemaal glutenvrije producten, maar je kan ze natuurlijk hetzelfde glutenvol maken! 

Voor 2 broodjes

Dit heb je nodig:

 • 4 velletjes glutenvrij bladerdeeg
 • 2 glutenvrije frikandellen, ik gebruikte die van VA Foods
 • curry, Hela is glutenvrij
 • ei om te bestrijken

Zo maak je het:

 1. Laat het bladerdeeg en de frikandellen wat ontdooien.
 2. Verwarm de oven voor op de 220 graden.
 3. Snijd een stukje van de frikandel af zodat deze iets korter is dan de lengte van het bladerdeeg. Leg hem in het midden van een plakje bladerdeeg en doe dan wat curry naast de frikandel. Dit kan naar smaak, vind je het heel lekker doe je wat meer..
 4. Leg dan een ander plakje bladerdeeg eroverheen en vouw deze om de frikandel heen. druk de zijkanten wat aan.
 5. Je hebt nu aan de zijkanten een wat breder stuk bladerdeeg over. Snijd daar een randje van af, zodat het een mooi formaat broodje wordt. Ik heb op het bladerdeeg wat over was wat kaneel en suiker gedaan, lekker om te snacken!
 6. Bestrijk de broodjes nog met wat ei.
 7. Zet de broodjes op een bakplaat met bakpapier in de oven en bak ze in 20 a 25 minuten mooi goudbruin.

Geniet ervan!

Glutenvrije frikandelbroodjes | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*