Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Foodtour door Tilburg

Afgelopen donderdag ging al vroeg de wekker. Ik ging namelijk naar Tilburg voor de Food Blogger Tour 2018. Anne van Anne Travel Foodie organiseerde dit. Heel leuk dat ik hiervoor werd uitgenodigd en Tilburg kende ik eigenlijk alleen van naam, dus hoppa… de trein in, op naar Tilburg.

Stroom013

We hadden afgesproken te verzamelen bij Stroom013 waar een goed kopje koffie centraal staat. De liefde voor dit product willen ze je laten proeven. De koffiebonen zullen hier nooit ouder zijn dan 3 weken. Het is een tof zaakje wat zich in een oude treinwagon heeft gevestigd. Ik als theeleut ging toch voor een kopje groene thee en daarbij kregen wij een heerlijke plak carrotcake. De dag begon dus gelijk al goed, want ja.. i love carrotcake! 

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Restaurant Waanzinnig

De tweede hotspot die wij gingen bezoeken was Restaurant Waanzinnig. Hun concept met vers & gezond beviel mij wel. Wat ik daarnaast erg mooi vind aan deze zaak is dat er mensen werken met een psychische kwetsbaarheid. Zij worden begeleid om weer richting regulier werk en/of scholing te gaan. Het eten hier is ook erg goed. Wij aten er een vegan BLT sandwich, een vegan burger van zoete aardappel en kikkererwten, een parelcouscous salade en een soep van meiraap. Geheel als verrassing kwamen er ook nog wat dessert, namelijk een puntje cheesecake met gegrilde ananas en heerlijke stroopwafelparfait. Wat een genot allemaal! Ook met een allergie of intolerantie kan je hier goed eten.

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Restaurant Rak

Na Restaurant Waanzinnig moesten wij een stukje lopen (niet erg, kon het eten mooi zakken) naar Restaurant Rak. Een mooi restaurant wat aan het water ligt. Bij binnenkomst valt de leuke kleding van het personeel mij gelijk op. De dames lopen allemaal in hele leuke jurkjes! Benieuwd naar het eten nemen wij plaats en al snel komen er prachtige bordjes aan. Met daarop een stukje toast met een spread van kikkererwten, daarbij werd een mooie wijn geserveerd. De smaken van het eten en de wijn pasten goed bij elkaar. 

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Eethuis Twintig

Aan de overkant van Restaurant Rak zit Eethuis Twintig. Hier hangt een hele fijne sfeer. In het pand van een oude kledingfabriek zit o.a. deze zaak waar je goed kan eten. Ze werken (veel) met biologische producten. Wij kregen een glaasje met gemarineerde watermeloen met rode biet en daarna een bordje verzonken groenten met rode kool, rode biet en zeekraalcreme. Dit zou ik zelf normaal niet zo snel kiezen, maar het smaakte erg goed moet ik zeggen. Dat is het leuke aan zo’n tour. Je proeft weer eens iets anders.

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Zoete moed

Na een rondleiding door de oude kledingfabriek gingen wij weer een stukje lopen. Deze keer naar Zoete Moed. De naam alleen belooft al veel goeds. Bij Zoete Moed staat Zalig zondigen en gezond genieten centraal. Zoete Moed is gevestigd in de conceptstore van Het Pastorielokaal. Een leuke zaak met veel hebbedingen, maar mijn oog werd natuurlijk wel gelijk naar de heerlijkheden van Yvette (de eigenaresse van Zoete Moed) getrokken. Ze verkoopt zelfgemaakte pindakaas en baksels. Zowel, gezond als wat minder gezond. Voor ons maakte ze een prachtige regenboogtaart. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, want wat een feestje om op te mogen eten! 

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Friandries

Na de taart was het tijd voor de volgende heerlijkheid, namelijk…. chocolade. En wel bij Friandries en ik kan je zeggen, daar wil je geweest zijn! Met verrassende vullingen maakt hij bonbons die eruit zien als kleine kunstwerkjes! Dries won een RTL4 programma en mag zich nu beste chocolatier van Nederland noemen. Wij kregen een bijzondere fudge, heerlijke chocoladereep en bonbons te proeven. Ik werd er erg gelukkig van! 

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

EVE

Last but not least gingen wij naar EVE. EVE ligt direct naast het station in de monumentale Polygonale loods. Een tof pand met een fantastisch interieur. Althans… ik vond het prachtig. Mooie kleurtjes etc. Wij begonnen met een aperitief van het huis, een heerlijke (alcoholvrije) cocktail. Daarbij kregen wij een broodje met mozzarella, pesto en tomaat, een steak tartare, een zalm tartaar en een truffel risotto kroketje. Wat lekker allemaal zeg! En o ja… ik probeerde ook nog een oester die ik uiteindelijk verrassend lekker vond! 

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

Foodtour door Tilburg | Foodaholic.nl

En alsof wij nog niet genoeg verwend waren kregen wij van Anne ook nog een toffe goodiebag mee naar huis. Hiervan laat ik het 1 en ander voorbij komen op mijn Instagram. Hoewel ik nog aan het bijkomen ben heb ik echt enorm genoten van deze dag. Ik heb leuke bloggers leren kennen, genoten van heerlijk eten in toffe hotspots en Tilburg… daar ga ik zeker nog eens naartoe!

Ben jij weleens in Tilburg geweest?

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

2 Comments

  1. SusanneNo Gravatar

    Ziet er geweldig uit! Dat was zeker een mooie foodtour!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*