Een broodje met kipsaté | Foodaholic.nl

Een broodje met kipsaté

Een broodje met kipsaté is een heerlijke hap voor in het weekend. Als je tussen de middag grote trek hebt kan je hem als lunch eten, maar als je ‘s avonds weinig trek hebt kan je hem ook prima bij het avondeten eten. Lekker bij een kommetje soep. 

Voor 2 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 2 witte puntjes (broodjes) 
  • 250 gram kippendijfilet in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gram pindakaas
  • 150 milliliter water 
  • Ketjap manis 
  • 1 teentje knoflook
  • Olie om in te bakken
  • 120 gram fijngesneden ijsbergsla

Zo maak je het:

  1. Voor de pindasaus breng je de pindakaas met het water aan de kook. Pel de knoflookteen en rasp deze boven de pindakaas. Voeg ook een scheutje ketjap toe. Laat het mengsel al roerend inkoken totdat het de juiste dikte heeft. (Dit kan je eventueel al van tevoren doen. Bewaar in de koelkast en verwarm hem op laag vuur als je het broodje gaat eten.)
  2. Pers de knoflook. Doe samen met de kip in een schaal. Voeg vervolgens 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel gemberpoeder en een snufje cayennepeper toe. Je kunt nog peper en zout naar smaak toevoegen. Tip: het is het lekkerst wanneer je de kip een dag van tevoren al marineert, zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip hierin gaar. Verwarm de pindasaus en voeg samen bij de kip. 
  4. Snijd de puntjes in en doe er 60 gram ijsbergsla in. Schep de kipsaté daarop. 

Geniet ervan!

Een broodje met kipsaté | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*