Croque monsieur met truffelkaas | Foodaholic.nl

Croque monsieur met truffelkaas

Een croque monsieur staat eigenlijk al heel lang op het lijstje van wat ik nog eens voor de blog wilde maken. Toen ik in de foodybox een heerlijk stuk truffelkaas van delekkerstekaas.nl aantrof besloot ik dat het tijd was voor een croque monsieur met truffelkaas.

Croque monsieur met truffelkaas | Foodaholic.nl

Aantal: 2 croques

Dit heb je nodig:

  • 4 witte boterhammen
  • 4 plakken serranoham
  • 80 gram geraspte emmenthaler
  • 4 á 5 eetlepels bechamelsaus
  • Mosterd
  • 30 gram geraspte truffelkaas
  • Roomboter

Zo maak je het:

  1. Begin met het maken van de bechamelsaus. Ik gebruikte hiervoor het recept van de allerhande.
  2. Verwarm de oven op de grillstand op 220 graden.
  3. Smeer de boterhammen aan 1 kant in met roomboter.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe daar een klein klontje roomboter in.
  5. Besmeer van iedere croque 1 sneetje aan een droge kant met een heel dun laagje mosterd.
  6. Leg daarop wat emmenthaler kaas, daarop 2 plakjes ham en dan nog wat emmenthaler kaas.
  7. Top met het andere sneetje en bak in de koekenpan totdat de kaas gesmolten is en de boterhammen krokant zijn.
  8. Leg de croques in een ovenschaal.
  9. Doe op elke croque 2 tot 2 1/2 eetlepel bechamelsaus en strooi daaroverheen de geraspte truffelkaas.
  10. Bak hem nog een paar minuten in de oven. Wij hadden hen 8 minuten in de oven staan.

Geniet ervan! 

Croque monsieur met truffelkaas | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

2 Comments

  1. WAUW. Dit moet ik echt een keer maken! Lijkt me hemels.

  2. Jum! Ik moet ook nog wat bedenken met de truffelkaas. Deze ga ik iig onthouden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*