Croissantjes met pesto en parmezaanse kaas | Foodaholic.nl

Croissants met homemade pesto en parmezaanse kaas

Ik vind het heerlijk als ik tijd aan mijn ontbijt kan besteden. Dit is dus meestal in het weekend. Op het moment zit ik in de croissant fase en pas maakte ik ze met homemade pesto en parmezaanse kaas. Super lekker!

Dit heb je nodig:

  • blik croissantdeeg voor 6 grote croissants
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
  • 30 gram basilicum
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • Halve teen knoflook
  • Een snufje zout
  • 75 milliliter olijfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de basilicum, de pijnboompitjes, de knoflook, de parmezaanse kaas, het zout en de olijfolie in een hoge beker en meng met een staafmixer tot een pesto. Je kan ook alle ingrediënten in een blender doen en het dan tot een pesto blenden.
  3. Leg de driehoeken van het croissantdeeg op een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de zelfgemaakt pesto.
  4. Rol ze op tot croissant en bestrooi ze met de parmezaanse kaas.
  5. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.

Geniet ervan!

Ben jij ook gek op croissants?

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

image_printPrint

One Comment

  1. Ziet eruit als een heerlijk ontbijtje! En helemaal niet moeilijk, dus top.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*