Croissantrolletjes met brie en cranberry | Foodaholic.nl

Croissantrolletjes met brie en cranberry

Croissantrolletjes zijn super leuk om te serveren bij een ontbijt, brunch, lunch of bij een borrel. Ik ben zelf echt gek op croissantdeeg, Volgend jaar komt dan ook op mijn food bucketlist te staan dat ik zelf een keer croissantdeeg wil maken. Voor deze croissantrolletjes met brie en cranberry maakte ik nog wel gebruik van een blik croissantdeeg.

Cranberry en brie zijn echt een heerlijke combinatie en dus besloot ik dat samen in croissantrolletjes te verwerken. Zelfs mijn man, die normaal niet zo van cranberries houdt, vond dit een heerlijke combinatie.

Voor de cranberry compote die ik in dit recept gebruik, gebruikte ik het recept van Fransesca Kookt en ik voegde daar 1 flinke hand blauwe bessen aan toe. Hierdoor wordt het iets minder zuur en juist wat zoeter.

dit heb je nodig:

  • 1 blik croissantdeeg voor 6 super croissants

  • 200 gram brie

  • cranberry compote met blauwe bessen, ongeveer 6 eetlepels

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het croissantdeeg uit het blik en rol met de deegroller eroverheen zodat de stippellijntjes ook dicht zitten.
  • Smeer het deeg in met de cranberry compote en snijd de brie in dunne plakjes. Verdeel de brie over het deeg en de compote en rol het deeg op.
  • Snijd het deeg in plakjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 11 minuten in een voorverwarmde oven. Houd ze wel in de gaten, want ze moeten niet te donker worden.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Croissantrolletjes met brie en cranberry | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*