Chinese kip | Foodaholic.nl

Chinese kip

Het recept van de Chinese kip is ook een recept wat wij in de familie gebruiken. Weer een lekker familierecept dus. Er zijn wat ingrediënten die je bij de toko moet halen, dit heb ik er dan achter gezet. Als kind zijnde waren wij nooit zo gek op de gedroogde lelieblaadjes, maar nu smikkelen wij inmiddels van het hele gerecht.

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo kippendijenfilet of kipkarbo’s
  • flinke schep 5 spice powder
  • 4 teentjes knoflook
  • beetje zout
  • ketjap
  • gedroogde leliebloemen (Dried Lily Flower) te koop bij de Toko
  • Mixed Pickles, ook te koop bij de Toko

Zo maak je het:

  1. Marineer een dag van te voren de kip met de 5 spice powder, de knoflook, het zout en de ketjap (ketjap tot de kip onder zit).
  2. Voor dat je de kíp gaat braden moet je de puntjes van de gedroogde leliebloemen afknippen en de bloemen in water laten weken.
  3. Braad de kip aan in wat boter of olie en laat afhankelijk van de grote sudderen totdat de kip gaar is.
  4. Als de kip gaar is, giet je de leliebloemen af en was je ze. Doe ze daarna bij de kip.
  5. Laat de Mixed pickles uitlekken en doe ook dit in de pan erbij.
    Roer dit lekker door elkaar.
  6. Serveer dit met rijst en groente naar keuze bijvoorbeeld boontjes, paksoi, Chinese kool en met lekker wat zure komkommer.

Geniet ervan! 
Chinese kip | Foodaholic.nl

Voedingswaarden per persoon:

Energie: 430 caloriën
Eiwit: 45,3 gram
Koolhydraten: 34,1 gram
    – waarvan suikers 25 gram
Vetten: 13,5 gram
    – waarvan verzadigd vet 3,5 gram
Vezels: 8,3 gram

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*