Cake met appel | Foodaholic.nl

Cake met appel

Deze cake met appel maakte onze moeder vroeger regelmatig. We gebruiken hiervoor gewoon het recept van de cake zoals we hem al eerder hadden gemaakt. Als variatie leggen we er appelpartjes in en strooien we er kaneel over.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 appel
  • 2 tl kaneel

Zo maak je het:

  1. Leg de boter een tijd voordat je de cake gaat maken uit de koelkast. Zo kan de boter wat zachter worden.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Vet het cakeblik (30 cm) of de springvorm in en bestuif het daarna met wat bloem!
  4. Mix de boter zacht en voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna de suiker, vanillesuiker, kaneel en het zelfrijzend bakmeel toe. Blijf mixen tot het een mooi glad en iets luchtig beslag is. Giet het beslag in een bakvorm.
  5. Schil ondertussen de appel en snijd deze in partjes. Snijd de partjes aan de bovenkant in en druk de partjes in het beslag.
  6. Bak de cake in zo’n 60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker in het midden van de cake of hij gaar is.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

One Comment

  1. Ziet er goed uit! Leuk ook met die appelpartjes bovenop.