Burger met zuurkool, ananas en kaas

Ik blijf het leuk vinden om te experimenteren met burgers en zo ontstond ook deze burger met zuurkool, ananas en kaas. Zuurkool kan je wat mij betreft het hele jaar door eten, maar ik zie genoeg mensen die het alleen in het najaar en in de winter eten. Ook prima natuurlijk! Het zoete van de ananas combineert heerlijk met het zure van de zuurkool. Hier komt deze burger zeker vaker op tafel.

Voor 2 burgers

Dit heb je nodig:

  • 2 witte bolletjes
  • 2 runderhamburgers
  • 100 gram zuurkool
  • 2 ananas schijven (bij verse even de kern verwijderen)
  • 2 halve plakken jong belegen kaas
  • mayonaise
  • kerriepoeder

Zo maak je het:

  1. Verwarm de zuurkool. Ik had verse zuurkool van het vat, die laat ik altijd met een klein beetje water ‘stomen’ zodat het ergste zuur er van af is.
  2. Smeer de hamburgers aan de buitenkant in met een beetje olijfolie.
  3. Maak een grillpan goed warm en bak de burger ongeveer 4 minuten aan iedere zijde. Bij de laatste 2 minuten leg je de plakjes kaas op de burger
  4. Meng ongeveer 3 eetlepels mayonaise met 1 á 2 theelepels kerriepoeder door elkaar. Snijd de broodjes open en smeer met de mayonaise in.
  5. Leg de burger op het broodje, leg daarop een schijf ananas en top af met een handje zuurkool.

Geniet ervan!

Burger met zuurkool, ananas en kaas | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*