Broodjes met banketbakkersroom en amandelspijs

Stiekem lijken deze broodjes op de ‘koffiebroodjes‘ die mijn moeder altijd maakte. Alleen gebruik ik voor dit recept croissantdeeg en heb ik als extra toevoeging nog amandelspijs toegevoegd. Deze broodjes zijn leuk om te serveren bij een brunch of high tea, maar ik kan je zeggen…. gewoon bij een kopje thee of koffie smaken ze ook erg goed. Als je zelf de amandelspijs wil maken raad ik je dit recept van Laura’s Bakery aan, mocht je dat teveel werk vinden verkopen ze het ook kant-en-klaar in de supermarkt.

Dit heb je nodig:

  • 1 blik croissantdeeg
  • 150 gram amandelspijs
  • 2 handenvol gewelde rozijnen
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 25 gram bloem
  • 250 milliliter volle melk
  • 1 vanillestokje

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het croissantdeeg hierop uit. Ga er met de deegroller overheen zodat het 1 geheel vormt.
  3. Doe de eierdooiers en de bloem samen met een beetje melk in een kom en mix dit tot een glad mengsel. Let er goed op dat je er geen klontjes in hebt zitten. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe het restant van de melk in een (steel)pan en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg de suiker en het vanillemerg toe. Blijf verwarmen totdat de suiker en het merg zijn opgenomen in het mengsel. Voeg, al mixend, beetje bij beetje het melkmengsel toe aan het eierdooiermengsel. Let ook hier goed op dat je er geen klontjes in hebt zitten. Giet het mengsel terug in de pan en breng het zachtjes aan de kook. Laat het enkele minuten indikken. Laat het afkoelen, wel af en toe blijven roeren.
  4. Bedek het croissantdeeg met een laagje amandelspijs en verdeel de gewelde rozijnen hierover. Wanneer de banketbakkersroom is afgekoeld kan je ook deze hierover heen smeren.
  5. Rol het croissantdeeg op en snijd er dan (net als bij een worst) plakjes van. Leg deze plakjes plat op een nieuw vel bakpapier en bak ze daarna in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten. Houd ze wel goed in de gaten, want de ene keer gaan ze sneller als de andere keer. Zijn ze nog niet goed gaar doe er dan nog een minuutje of 3 bij.

Geniet ervan!

broodjes met banketbakkersroom en amandelspijs | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina

image_printPrint

4 Comments

  1. Oh, deze zien er heerlijk uit! ? zodra ik weer kan koken en bakken ga ik deze zeker maken. Water loopt al in m’n mond.

  2. Ik blijf deze prachtig vinden. Ga ze zeker een keertje maken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*