Broodje pulled pork | Foodaholic.nl

Broodje pulled pork

Pulled pork is helemaal hip. Op eigenlijk alle foodfestivals zie je wel een gerecht met pulled pork voorbij komen en gek is dat niet, want dat geplukte vlees is gewoon erg lekker!

Wij gebruikten voor dit broodje de pulled pork van de Albert Heijn, maar maakten wel zelf ons sausje. Binnenkort zullen wij ook het recept delen hoe je zelf pulled pork maakt, maar voor nu houden wij het alleen even bij dit lekkere broodje.

Dit heb je nodig:

  • een broodje (wat je lekker vindt)
  • pulled pork (ah) of wat restjes pulled pork voor als je het al zelf hebt gemaakt.
  • ijsbergsla
    Optioneel: koolsla
  • Voor de saus:
  • 225 ml tomatenketchup
  • 25 ml worcestersaus
  • 2,5 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 0,5 theelepels knoflookpoeder
  • 0,5 theelepels gemalen komijn
  • 225 ml water

Zo maak je het:

  1. Begin met de saus. Breng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje aan de kook. Laat zachtjes 30 minuten koken. Als de saus te dik blijft kan je er wat water aan toevoegen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de pulled pork in een ovenschaal. Doe het zo’n 30 minuten in de oven. Als het uit de oven komt kan je het vlees met 2 vorken uit elkaar plukken.
  3. Snijd het broodje open. Doe op de onderkant een laagje sla + eventueel een laagje koolsla (ik zelf kan niet tegen kool, vandaar dat ik het bij optioneel heb gezet).
  4. Doe er dan een lekkere laag van de pulled pork op en giet er vervolgens naar smaak wat saus overheen.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

  1. Oh, dit heb ik al zólang niet meer op. Ik was er vroeger echt dol op, misschien maar eens tijd om het weer te maken!

  2. Ik ken het dus eigenlijk helemaal niet, maar door dit recept te lezen krijg ik wel direct trek. Ziet er heerlijk uit!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*