Broodje worst met venkel en tomatensalade | Foodaholic.nl

Broodje worst met venkel en tomatensalade

Ik ben dol op lekkere belegde broodjes. Lekker bij de lunch, maar voor mij ook prima als avondeten. Toen het afgelopen week wat warmer was had ik niet zoveel zin om uitgebreid te gaan koken en dus besloten vriendlief en ik om maar een lekker broodje te eten. Wel lekker met iets warms er op en dus gingen wij voor dit heerlijke broodje worst met venkel en tomatensalade.

Voor 3 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 1 venkelknol
  • 6 chipolate worstjes
  • een halve rode ui
  • 2 theelepels peterselie
  • olijfolie
  • witte balsamicoazijn
  • 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 groot (breed) stokbrood

Zo maak je het:

  1. Rasp de venkel in fijne stukjes/reepjes. Doe 1 eetlepel balsamicoazijn en een halve eetlepel olijfolie in een schaaltje en meng de venkel daar doorheen.
  2. Verwarm de grillpan en smeer de worstjes in met wat olijfolie. Bak de worstjes vervolgens in 6 a 8 minuten gaar.
  3. Rasp de schil van de limoen en de het in een schaaltje. Voeg ook het sap van de limoen toe.
  4. Snijd de peper, ui en knoflook heel fijn en voeg dit, samen met de peterselie, toe aan het schaaltje met de limoen. Snijd de tomaatjes in partjes en doe ook deze bij dat schaaltje erbij.
  5. Snijd het stokbrood in drieën en beleg eerst met het venkel mengsel. Leg daarop 2 worstjes en doe er als laatste nog wat tomatensalade op.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*