Broodje bapao | Foodaholic.nl

Broodje bapao

Iedereen heeft vast al weleens een broodje bapao gegeten, maar niet veel zullen het ook al eens zelf gemaakt hebben. Het gestoomde broodje met lekkere vleesvulling is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en ook nog eens erg lekker. Met de vulling kan je lekker variëren en dus zullen er binnenkort ook nog andere variaties van dit broodje voorbij gaan komen.

Misschien haal jij je bapao’s altijd bij de toko of in de supermarkt, maar zelf maken is toch ook wel heel leuk. En zoals ik net al zei… helemaal niet moeilijk!

Dit heb je nodig:

  • Voor het deeg:
  • 450 gram witbroodmix
  • 275 ml handwarm water
  • 20 gram boter
    Voor de vulling:
  • 350 gram rundergehakt
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel 5 Chinese kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. Doe de witbroodmix samen met het water en de boter in een beslag kom en kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Leg plastic over de beslagkom en laat het deeg 10 minuten rijzen.
  2. Ondertussen kan je mooi de vulling maken. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olie. Voeg vervolgens het gehakt erbij. Maak het mooi los en bak het ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens alle kruiden toe en zorg dat alles goed gemengd is.
  3. Als het deeg 10 minuten heeft gerezen. Maak je er ongeveer 12 bolletjes van. Maak een kuiltje in ieder bolletje en vul deze met iets meer dan een eetlepel vulling. Vouw het deeg er omheen en leg alle bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er dan een theedoek overheen. Laat ze vervolgens nog een uur rijzen.
  4. Als het uur er bijna op zit doe je kokend water in een pan en zet je het vuur laag aan. Zet het stoommandje of de vergiet erin.
  5. Als het deeg erg plakt kan je er eventueel ook nog een bakpapiertje in leggen. Stoom nu ieder broodje in 15 minuten gaar.
  6. Wil je er saus bij? Dan smaakt chilisaus er het lekkerst bij.
  7. De bapao’s die je niet gelijk op eet kan je prima invriezen. Doe ze dan als je ze gaat eten in een boterhamzakje voor ongeveer 2 minuten in de magnetron.

Geniet ervan!

Broodje bapao | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

One Comment

  1. Ik heb dus zelfs nog nooit bapao gegeten.. Ben ik nu wereldvreemd?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*