Bounty | Foodaholic.nl

Bounty

Welke vrouw is nu niet gek op chocolade? Precies, wij kennen er niet zoveel.
Eens in de zoveel tijd houden we wel van een lekkere snicker, bounty of nuts. Snicker hebben we natuurlijk al eens zelf gemaakt en nu was de bounty aan de beurt.
Deze bounty’s moeten wel een nachtje in de koelkast blijven, dus je moet wel even geduld hebben voor je er lekker van kan smikkelen.

Voor 10 stuks

Dit heb je nodig:

  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram geraspte kokos
  • 3 el creme fraiche
  • 40 gram poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Doe de kokos, creme fraiche en poedersuiker in een kom en meng goed door elkaar. Dit gaat het beste wanneer je het met je handen doet.
  2. Bedek een ovenschaal met bakpapier.
  3. Verdeel het mengsel in 10 gelijke balletjes. Rol van de balletjes een soort kroketjes, zodat ze langwerpig van vorm worden.  Leg ze vervolgens in de ovenschaal.
  4. Zet de ovenschaal een nacht in de koelkast.
  5. De volgende dag; Smelt de chocolade au-bain-marie en laat deze daarna iets afkoelen.  Haal de kokoskroketjes uit de koelkast en dompel deze één voor één in de chocolade.
  6. Leg de bounty’s weer terug in de ovenschaal en laat vervolgens nog tenminste 1 uur hard worden in de koelkast.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*