Puur Pascale 2 | Foodaholic.nl

Van de boekenplank: Puur Pascale 2 van Pascale Naessens

Kookboeken… Ik heb er onwijs veel op mijn boekenplank staan. Ik probeer jullie iedere week kennis te laten maken met 1 van de boeken van deze plank. Vandaag vertel ik jullie iets over Puur Pascale 2 van Pascale Naessens. Lees je mee?

Puur Pascale zegt het eigenlijk al. De recepten in dit boek zijn allemaal heel puur. Pascale werkt met natuurlijke producten en tovert daar de meest lekkere gerechten mee tevoorschijn.

Na een stuk theorie waarin Pascale je meer uitlegt over haar methode van eten en gezondheid in relatie met eten, volgen de recepten. Het theoretische deel vond ik heel interessant om te lezen. Zo leer je toch iedere keer weer iets nieuws.

Puur Pascale 2 | Foodaholic.nl

De recepten zijn onderverdeeld per hoofdingrediënt. Zo zijn er dus niet echt hoofdstukken, maar zoek je gewoon bij het ingrediënt wat jij wilt gebruiken:

 1. Courgette
 2. Artisjokken.
 3. Spinazie,
 4. Broccoli
 5. Witte kool
 6. Zuurkool
 7. Paddenstoelen
 8. Knolselderij
 9. Noten
 10. Chocolade
 11. Kikkererwten
 12. Witlof
 13. Spruiten
 14. Wortelen

Tussendoor staat nog een stukje over “voeding vandaag”. Dat was heel interessant om te lezen. Zo vind ik de zin ‘We zijn allemaal anders, we moeten dus niet allemaal hetzelfde eten’ heel inspirerend. Ik ben namelijk ook van mening, dat iedereen zelf weet wat goed voor hem of haar is. Helemaal met de juiste balans van voeding.

De theoriestukken tussen de recepten door zijn niet lang en lezen makkelijk weg. Zo komt er nog een stuk genaamd “Eigenlijk bestaan er geen foute koolhydraten” waarin Pascale uitleg geeft over de natuurlijke en de geraffineerde koolhydraten.

Wat ik fijn vind aan dit boek is dat ik gelijk zin krijg om met verschillende groentes aan de slag te gaan. De recepten zijn namelijk heel gemakkelijk te maken en je hebt er maar weinig voor nodig. Pascale laat naar mijn weten echt zien dat gezond koken niet lastig hoeft te zijn.

Puur Pascale 2 | Foodaholic.nl

De gerechten die ik uit dit boek zeker ga proberen zijn de lasagne van courgette met tomaten en feta, de spinazie met brie en truffel, de kip met witlof en paddenstoelen en de gehakt met zuurkool van het vuur.

Het boek is te koop voor €29,99 bij verschillende (online) boekhandels.

Ik heb dit boek toegestuurd gekregen door Uitgeverij Lannoo. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie. 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*