Bloemkoolsoep met mosterd en spekjes

In het bericht voor de notenmix om mee te borrelen konden jullie al lezen over de laatste challenge van Bonduelle. Echter lukte het in mijn planning niet om 2 feestgerechten te maken en dus besloot ik om er nog een bloemkoolsoep met mosterd en spekjes mee te maken. Erg lekker en niet te zwaar na al het eten van de feestdagen!

dit heb je nodig:

  • 2 zakken bloemkoolroosjes (Bonduelle diepvries)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 75 gram grove mosterd
  • 100 gram uitgebakken spekjes
  • 100 milliliter kookroom
  • Olijfolie om in te bakken

zo maak je het:

  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui hierin aan.
  • Doe de bloemkool en de groentebouillon erbij. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer totdat het lekker glad is.
  • Voeg dan de mosterd, de kookroom en de uitgebakken spekjes toe. Meng het goed door elkaar. Laat het nog even als geheel verwarmen.

Geniet ervan!

Bloemkoolsoep met mosterd en spekjes | Foodaholic.nl


Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!