Bietencarpaccio | Foodaholic.nl

Bietencarpaccio

Een groente die je steeds weer wat vaker gaat zien is biet. Bietjes zijn lekker en ook nog eens lekker gezond! Een gerecht wat je de laatste tijd veel op menukaarten ziet staan is de bietencarpaccio en jammie… wat is dat lekker!

Wij hebben geprobeerd ook een bietencarpaccio te maken en met succes.
Vandaag delen wij graag het recept met jullie.

Voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 rode bieten
  • ongeveer 50 gram walnoten
  • Stukje zachte geitenkaas
  • Rucola
  • 50 gram Pijnboompitjes
  • Dadels
  • Honing
  • Balsamico

Zo maak je het:

  1. Kook de bietjes totdat ze gaar zijn. (ongeveer 60 minuten) Laat de bietjes vervolgens iets afkoelen. Als de bietjes wat zijn afgekoeld kan je er met een rasp dunne plakjes van snijden. Leg deze mooi neer op een bordje.
  2. Meng de rucola met wat balsamico en leg deze op de bietjes. Verkruimel wat geitenkaas over de carpaccio en strooi en wat pijnboompitjes overheen.
  3. Leg er wat walnoten bij en snijd de dadels in kleine stukjes en strooi deze ook over de carpaccio.
  4. Ik heb er nog een klein beetje honing over gedaan. Dit kan je naar smaak eroverheen doen.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*