Bieten- bramensalade met walnootolie | Foodaholic.nl

Bieten- bramensalade met walnootolie

Ik vind het heerlijk om salades te eten en toen het boek Super Salade bij mij op de deurmat viel besloot ik daar gelijk mee aan de slag te gaan. Ik zag bij de groenteboer waar ik altijd kom mooie bramen en dus besloot ik de bieten- bramensalade met walnootolie te gaan maken.

Zoals de titel van het boek al zegt staat het boek vol met super salades. Allemaal erg vullende salades die je prima als maaltijd kan eten. De recepten zijn verdeeld in seizoenen. Het recept wat ik maakte stond in het hoofdstuk herfst. Nou paste dat prima bij het weer van vorige week…

De recepten in het boek zijn allemaal haalbaar om te maken, wel heb je soms veel ingrediënten nodig, maar dat zijn over het algemeen wel ingrediënten die je bij de supermarkt kan halen.

Salades die ik uit dit boek zeker een keer ga maken zijn; venkel- sinaasappelsalade met gekaramelliseerde pecannoten, salade van gegrilde perziken, waterkers en ricotta en de kipshoarmasalade met ingemaakte chilipepers.

Het boek Super Salade is te koop voor €19,99 bij verschillende (online) boekhandels.

Bieten- bramensalade met walnootolie

dit heb je nodig:

 • 800 gram bieten (mag alleen rood zijn, maar mogen ook verschillende kleuren zijn.)
 • 80 gram rucola
 • 80 gram babyspinazie
 • 1 kleine rode ui in ringen
 • 70 gram pompoenpitten
 • 160 gram geitenkaas
 • 200 gram bramen
 • 40 gram walnoten
 • 3 eetlepels walnootolie (voor de dressing)
 • 1 eetlepel balsamicoazijn (voor de dressing)
 • 1 eetlepel rode- wijnazijn (voor de dressing)
 • teen knoflook, fijn geraspt (voor de dressing)
 • zeezout en peper (voor de dressing)

zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Was de bieten, maar schil ze niet. Wrijf ze in met wat olijfolie, wikkel ze in een dubbele laag aluminiumfolie en leg de pakketjes in een braadslede. Zet het geheel circa 1 1/2 uur in de oven, tot de bieten zacht zijn. Kleine bietjes zullen eerder gaar zijn dan de grote dus controleer goed en haal ze 1 voor 1 uit de oven.
 • Laat de bieten even afkoelen. Haal de schil eraf en snijd de bieten in stukken en doe ze in een mengkom. Voeg ook de rucola, spinazie, ui en de pompoenpitten toe.
 • Stop alle ingrediënten voor de dressing in een schoon jampotje en schud het 1 minuut even goed door. Schenk de helft voorzichtig over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade dan over een serveerschaal en strooi de geitenkaas en bramen erover. Verkruimel als laatste nog de walnoten erover en maak af met het laatste beetje dressing.

Geniet ervan!

Bieten- bramensalade met walnootolie | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Ik kreeg het boek opgestuurd van Gottmer Uitgevers Groep, maar dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

image_printPrint

One Comment

 1. Ik ben zelf ook gek op salades en maak deze dan ook meerdere keren per week. Het liefste eet ik een salade als lunch, omdat dit niet zo zwaar valt. Wel ben ik altijd op zoek naar nieuwe recepten. Ik ga dit zeker snel uitproberen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*