Bastogne truffels

Op social media zag ik deze truffels al regelmatig voorbij komen en iedere keer dacht ik weer… ‘Die moet ik gaan maken’. Bastognekoek vind ik namelijk echt heel erg lekker en met die witte chocolade moest het wel een feestje zijn om op te eten. Deze Bastogne truffels zijn heel gemakkelijk om te maken, dus keukenprinses of niet… dit moet wel lukken!

Dit heb je nodig:

  • 260 gram bastognekoeken (1 pak)
  • 125 gram roomkaas (ik gebruikte MonChou)
  • 300 gram witte chocolade
  • kaneel

Zo maak je het:

  1. Maak de bastognekoeken fijn. Dit kan goed In een keukenmachine.
  2. Roer de roomkaas door de koekkruimels totdat het een geheel begint te vormen.
  3. Rol kleine balletjes van het deeg. Leg deze balletjes op een bord en zet ze in de koelkast voor minimaal een uur.
  4. Smelt de witte chocolade au-bain-marie of in de magnetron en haal de bastogne balletjes erdoorheen.
  5. Laat ze op een velletje bakpapier of op een rooster even helemaal uitlekken, bestrooi met de kaneel.
  6. Laat de hard worden. De truffels blijven lekker als je ze in de koelkast zet.

Geniet ervan!

Bastogne truffels | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.;

Reacties zijn gesloten.