Banaan- ei pannenkoekjes

Deze banaan- ei pannenkoekjes zijn één van mijn favoriete ontbijtjes. Eerst maakte ik ze altijd in het weekend of op een vrije dag, maar nu ik heb ontdekt dat ze koud ook lekker zijn, maak ik ze ook wel eens doordeweeks. Ze vullen echt ontzettend dus een goede start van de dag.

Ze zijn lekker op te eten met plakjes banaan, blauwe bessen, karamel.. Zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Ik eet ze het liefst met aardbeienjam.

Dit heb je nodig:

  • 1 (rijpe) banaan
  • 2 eieren
  • beetje olie om in te bakken
  • optioneel: snufje kaneel

Zo maak je het:

  1. Prak de banaan en meng de eieren erdoor. Dit kan je met een garde doen, maar om een luchtiger mengsel te krijgen kan je het ook met de staafmixer doen.
  2. Verwarm een beetje olie in een pan en doe het mengsel in de kom. Ik kies zelf vaak voor kleine pannenkoekjes, maar je kan natuurlijk ook één grote pannenkoek maken.
  3. Zet de pan op het kleinste pitje met het gas op z’n zachts. Wanneer je dat niet doet verbrandt de onderkant al voordat je hem om kan draaien.
  4. Wanneer de bovenkant droog is kan je hem omdraaien en nog even op de andere kant laten bruinen.

Geniet ervan!

Banaan- ei pannenkoekjes | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*