Appelmoescake

Als ik als kind sommige groente niet lustte maakte de appelmoes een hoop goed. Inmiddels heb ik de appelmoes niet meer nodig en als ik er toevallig zin in heb maak ik het lekker zelf. Dit deed mijn moeder ook altijd, dus die smaak vind ik stiekem toch het lekkerst. In veel potjes appelmoes zit veel suiker toegevoegd. Nu zat er in de Foodybox een potje van Servero, 100 % appelmoes. Ik besloot om er een appelmoescake van te bakken.

De boter in deze cake vervang je dus eigenlijk door de appelmoes. De cake is iets droger dan een gewone cake, maar de smaak is lekker zacht. De appel proef je vaag op de achtergrond, maar overheerst niet. Ik deed er nog een beetje kaneel doorheen en wat amandelschaafsel bovenop.

Appelmoescake | Foodaholic.nl

Dit heb je nodig:

  • 150 gram appelmoes
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker + een eetlepel voor het amandelschaafsel
  • 2 handenvol amandelschaafsel
  • 1 1/2 theelepel kaneel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren met de suiker luchtig.
  3. Voeg de bloem, het kaneel en de appelmoes toe. Mix totdat het gemengd is, maar niet te lang.
  4. Schenk het beslag in een ingevette of met bakpapier bekleed cakeblik.
  5. Meng het amandelschaafsel met een eetlepel suiker en strooi over de cake.
  6. Bak de cake 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat hem eerst wat afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geniet ervan!

Appelmoescake | Foodaholic.nl

Dit artikel bevat een product wat ik opgestuurd heb gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening over het product. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*