Appelflappen

Appelflappen zijn altijd lekker, althans dat vind ik. Als je ze maakt ruikt ook gelijk het hele huis lekker. Eerder maakte ik al eens de Speculaas appelflappen, maar de normale variant had ik nog niet online staan. 

Aantal:

8 appelflappen

Voorbereiding:

15 minuten

Baktijd:

15 minuten

Moeilijk?

Makkelijk! 

dit heb je nodig: 

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 4 grote appels, ik gebruikte goudreinet 
  • 1 eetlepel kaneel 
  • 2 eetlepels kristalsuiker  + extra om te bestrooien 
  • 1 ei, geklutst 

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Meng de appel met de kristalsuiker en de kaneel.
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg een flinke schep van het appelmengsel. Vouw het plakje bladerdeeg dubbel en smeer de randen in met ei. Druk de randen dicht met een vork. Herhaal dit bij alle plakjes bladerdeeg.
  • Smeer de bovenkant van de flap in met ei en bestrooi met wat kristalsuiker. 
  • Bak de appelflappen in 15 á 20 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven. 

Geniet ervan! 

Appelflappen | Foodaholic.nl


Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!