Appelbeignets

Appelbeignets, eigenlijk kan je er niet zo omheen met oud & nieuw. Ik moet bekennen dat ik zelf deze gesuikerde variant minder lekker vind dan de ‘grootmoeders’ variant. Die heb ik er overigens ook in een glutenvrije versie op staan.

Wel vond ik het leuk om deze gesuikerde variant zelf eens te maken en ik moet bekennen zelfgemaakt smaken ze toch wel heel erg goed, maar goed… dat is eigenlijk met bijna alles zo.

Je kan er eventueel voor kiezen om er ook nog amandelspijs en/of banketbakkersroom in te doen, maar dat is wat jezelf qua smaak lekker vind. Ik vind hem zonder dit alles het lekkerste.

Voor dit recept heb je wel een appelboor nodig, niet iedereen heeft dit standaard in huis, dus vandaar dat ik het hier vast even neerzet.

Dit heb je nodig:

 • 16 plakjes bladerdeeg
 • 3 goudreinetten (ik vind goudreinetten het lekkerste om mee te bakken)
 • een eetlepel citroensap
 • 300 gram suiker
 • 1 eetlepel kaneel
 • 2 liter zonnebloemolie

Zo maak je het:

 1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
 2. Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen met de appelboor.
 3. Snijd de de appels in ringen. Uit 1 appel gaan ongeveer 3 ringen. Smeer de appelringen in met de citroensap.
 4. Meng het suiker met de kaneel.
 5. Leg op 8 plakjes bladerdeeg een appelring en zorg dat de randjes een beetje vochtig zijn en leg er dan een ander bladerdeeg velletje bovenop.
 6. Steek er rondjes uit, dit kan prima met een bakje die je er overheen kan zetten. Zorg dat de randjes goed dicht zitten.
 7. Verwarm de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem tot ongeveer 180 graden. Heb je geen thermometer? Het is goed warm als je er een kruimeltje in gooit en deze begint te ‘spetteren’.
 8. Bak de beignets in de warme olie voor ongeveer 6 minuten. Halverwege even omkeren.
 9. Na het bakken even laten uitlekken op een stukje keukenpapier en daarna door het mengsel van de kaneel en de suiker halen.
 10. Je kan de appelbeignets prima in de oven verwarmen als deze zijn afgekoeld. Plaats ze dan even voor ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).

Geniet ervan!

Appelbeignets | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.[wysija_form id=”2″]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*