Andijviestamppot

Als je mij als kind vroeg wat mijn lievelingseten was zei ik vaak al andijviestamppot en eigenlijk is dit nog steeds 1 van mijn favoriete gerechten. Ik kan dit het hele jaar door eten. Nu het herfst is eet ik het natuurlijk wel wat vaker en dus werd het weleens tijd om het recept met jullie te delen. Hoewel slasaus voor sommige misschien een beetje gek is, maakt het voor mij de andijviestamppot echt af. 

Voor 3 á 4 eters

Dit heb je nodig:

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • 200 gram spekreepjes
  • 400 gram gesneden andijvie
  • een klontje ongezouten roomboter
  • naturel slasaus 
  • zout

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze met wat zout naar smaak in 20 minuten gaar en giet ze af. 
  2. Bak de spekreepjes in ongeveer 8 minuten lekker krokant. Let wel op dat ze niet te snel gaan. Je hoeft er geen boter bij te doen, de spekjes zijn vet genoeg van zichzelf. 
  3. Voeg een klontje boter en 1 eetlepel slasaus toe aan de aardappelen en stamp ze tot een puree. 
  4. Doe de gesneden andijvie erbij en meng door elkaar. Voeg de spekjes met een beetje jus toe en meng ook deze door de stamppot. 
  5. Je kan er eventueel voor de smaak nog wat slasaus bij doen en lekker serveren met een stuk rookworst.

Geniet ervan!

Andijviestamppot | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*