Aardbeienkwarkcake | Foodaholic.nl

Aardbeienkwarkcake

Voor inspiratie kijk ik graag op pinterest en de allerhande. Van deze laatste komt ook de inspiratie voor dit heerlijke recept van aardbeienkwarkcake.

Dit heb je nodig:

  • 1 citroen
  • 150 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • 300 gram kwark
  • 100 ml melk
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 500 gram aardbeien
  • 185 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een ovenschaal (34 x 23 cm) met bakpapier.
  3. Maak de citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroen vervolgens uit.
  4. Doe de boter en suiker in een kom en mix het tot een luchtig mengsel. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Voeg het citroenrasp, de kwark en melk bij het mengsel en mix het nog even door elkaar. Zeef het bakmeel en bakpoeder en spatel luchtig door het mengsel.
  5. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
  6. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de helft van de aardbeien in kwarten. Druk de kwarten in het beslag zodat ze niet meer zichtbaar zijn.
  7. Bak de cake in 50 minuten gaar. Let wel goed op aangezien iedere oven weer anders is.
  8. Laat de cake vervolgens 2 uur afkoelen.
  9. Meng de roomkaas, poedersuiker en het citroensap tot glazuur. Bestrijk het glazuur over de cake. Snijd de overige aardbeien in partjes en verdeel over de cake.
  10. Bestrooi de cake met poedersuiker.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*