Aardbeien in chocolade | Foodaholic.nl

Aardbeien in chocolade

Op de kermis/ kerstmarkten in Duitsland staan vaak kraampjes met fruit in chocolade. Wij vinden dit echt heerlijk! Jammer dat het in Nederland weinig te verkrijgen is, maar hé in deze DIY laten wij graag zien hoe makkelijk deze spiesjes met aardbeien in chocolade zelf te maken zijn.  Ze zijn natuurlijk erg leuk als traktatie, maar ook lekker voor bij de koffie of als tussendoortje! 

Voor 10 stokjes

Dit heb je nodig:

  • 120 gram witte chocolade
  • 120 gram melk chocolade
  • 30 aardbeien (het liefst Hollands, maar die zijn natuurlijk niet het hele jaar door te krijgen)
  • 10 satésprikkers

Directions

  1. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Let ze uitlekken in een zeef. 
  2. Smelt in de magnetron of au bain marie de chocolade. Let wel op dat wanneer je dit in de magnetron doet, je wat vaker moet roeren anders kan het verbranden.
  3. Haal als de chocolade gesmolten is eerst 10 aardbeien door de melkchocolade en prik deze als onderste aardbei op de stokjes. Doe daarna overal een schone aardbei boven. Haal dan 10 aardbeien door de witte chocolade en doe die als laatste op een stokje.
  4. Pas wel op, want de kans dat het grote kliederboel wordt is groot .. 😉
  5. Je kan nu eventueel nog met een lepeltje of met een sateprikker een motiefje in het chocolade aanbrengen. (Met de witte chocolade in de melk en andersom). Laat ze vervolgens minimaal een uur in de koelkast om hard te worden.

Geniet ervan!

 

Aardbeien in chocolade | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*