Aardappelgratin | Foodaholic.nl

Aardappelgratin

In restaurants krijg je soms geen patat of gebakken aardappeltjes, maar wel lekkere aardappelgratin. Wij zijn hier zelf erg gek op, maar hadden dit nog nooit zelf gemaakt. Wij besloten dus om samen lekker aaardappelgratin te maken met ontbijtspek. Het was zeker voor herhaling vatbaar en daarom delen wij graag het recept met jullie!

Aantal: 3 kleine ovenschaaltjes

Dit heb je nodig:

  • 300 gram vastkokende aardappels
  • 125 ml slagroom
  • geraspte 45+ kaas
  • Pakje ontbijtspek

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes.Leg in ieder ovenschaaltje een laagje aardappels, strooi er wat zout en peper overheen en leg er dan een laagje ontbijtspek op. Herhaal dit totdat het schaaltje bijna vol is. Je moet wel altijd met de aardappels bovenaan eindigen.
  3. Giet er dan wat slagroom overheem (zo’n 40 ml per bakje) en bestrooi de bakjes met de geraspte kaas.
  4. Bak de gratin ongeveer 40 minuten in de oven. Het is lekker om te eten met wat groenten, maar ook gewoon wat salade is er heerlijk bij.

Geniet ervan! Aardappelgratin | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*