AAN TAFEL: Grill en maak het verschil

AAN TAFEL: Grill en maak het verschil

Zo vlak voor vaderdag heb ik nog een mooie boekentip voor je. Dit barbecue kookboek bevat heerlijke barbecue recepten die gemakkelijk klaar te maken zijn. 

Het boek is te koop voor €19,95 bij de Nederlandse tafelronde. Het mooie is dat de opbrengst van dit boek naar Make-a-Wish Nederland gaat. Zo kunnen zij de allerliefste wensen vervullen van ernstig zieke kinderen. 

AAN TAFEL: Grill en maak het verschil

Het boek bevat dertig recepten, variërend van ‘hete kippenreet’, ‘camembert bbq-dipper’, ‘burger pitmaster X’ tot aan ‘gegrilde ananas’. De recepten zijn makkelijk te bereiden, geestig opgetekend en worden ondersteund door mooie en duidelijke foto’s. Bij ieder recept is ook een passend wijnadvies geschreven. 

De recepten in het boek zijn bedacht door chefkoks, ambassadeurs, wenskinderen en leden van de Nederlandse tafelronde. 

AAN TAFEL: Grill en maak het verschil

Ben jij zelf gek op barbecueën? Of je vader, man of vriend? Dan zou ik dit kookboekje zeker aanschaffen, want je doet gelijk iets goeds en het is nog een origineel cadeau ook! 

Hieronder deel ik 1 van de recepten uit het boek, namelijk de gegrilde ananas. 

Gegrilde ananas

dit heb je nodig:

  • 2 ananassen

  • 200 ml Malibu Original

  • Pure chocoladereep 

  • Vanille- ijs

  • Slagroom

  • Lekker om erbij te serveren:
  • Pineau de Charentes of

  • Vieux rosé 

Zo maak je het:

  • Schil de ananas en ontdoe hem van de kern.
  • Snijd de ananas in vieren. 
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Grill de ananas aan alle 3 de kanten en blus hem af met Malibu
  • Leg de ananasschijven op een bord en besprenkel met chocolade. Serveer met 2 bollen vanille-ijs en wat slagroom. (Leuk om het ijs in 2 groene ananasbladeren te serveren)
AAN TAFEL: Grill en maak het verschil

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*