Zuurkoolschotel met ananas en rookworst | Foodaholic.nl

Zuurkoolschotel met ananas en rookworst

Zuurkool… Ik vind het heel erg lekker. Gewoon als stamppot, los met wat puree en vlees of als ovenschotel. Mij maak je er blij mee. Ik vind de ovenschotels ideaal, omdat je ze prima een dag van tevoren kan maken en je ze dan ‘s avonds alleen nog maar op hoeft te warmen. Perfect voor na een lange werkdag dus!

Ik gebruikte voor deze zuurkoolschotel ananas, maar je kan ook prima een appel gebruiken. Het zure van de zuurkool en het zoete van het fruit is een hele lekkere smaakcombinatie!

Zuurkoolschotel met ananas en rookworst | Foodaholic.nl

Dit heb je nodig:

  • 500 gram gekookte wijnzuurkool
  • 1 rookworst
  • 100 gram spekreepjes
  • mosterd (ongeveer 1 eetlepel)
  • 1 kilo aardappelen
  • 150 ml melk
  • 30 gram boter
  • 4 schijfjes ananas
  • geraspte jong belegen kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en zet het pannetje nog 2 minuten op een kleine pit met laag vuur. Verwarm ondertussen de melk. Stamp de aardappels fijn. Voeg de boter en de melk toe. Roer door met een garde totdat de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met wat zout.
  3. Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder boter of olie en laat ze daarna uitlekken op een bordje met een keukenpapiertje erop.
  4. Doe de zuurkool in een ovenschaal. Verdeel de uitgelekte spekjes eroverheen. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel ook deze over de zuurkool. Smeer er vervolgens nog wat mosterd overheen. Dit kan naar smaak.
  5. De puree mag daar dan bovenop verdeeld worden. Strijk glad met een lepel. Snijd dan de ananas in halve plakken en leg die op de puree. Strooi er als laatste nog wat kaas overheen.
  6. Zet de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Zuurkoolschotel met ananas en rookworst | Foodaholic.nl

Geniet ervan! 

Eet jij weleens zuurkool? Zo ja, hoe eet jij de zuurkool het liefst?

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

4 Comments

  1. Zo’n heerlijke ovenschotel doet het altijd goed!

  2. GerdienNo Gravatar

    Mijn eerste recept van foodaholic 😳 Had ik natuurlijk al veel eerder moeten doen! Ik heb hem zonder spekjes gedaan (ik eet liever geen varkensvlees), maar dan mis je toch wat. Ideeën? Rozijnen?

    • DaniëlleNo Gravatar

      Nu pas 😉 haha… Rozijnen zijn er sowieso ook wel lekker in. Zelf gebruik ik tegenwoordig kalkoen spekreepjes van de Albert Heijn aangezien ik ook zo min mogelijk varkensvlees wil eten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*