Yoghurttaart met mandarijnen en bastognekoek | Foodaholic.nl

Yoghurttaart met mandarijnen en bastognekoek

Laatst had ik zin om iets lekkers te maken. Ik had alleen geen inspiratie. Stephan kwam met de suggestie om iets met yoghurt te maken. Ik besloot een yoghurttaart met mandarijnen en bastognekoek te maken. Mandarijn en Bastogne vind ik een lekkere combinatie.

Dit heb je nodig:

  • 125 gram roomboter
  • 1 pak bastognekoek
  • 2 blikken mandarijn op siroop
  • 12 blaadjes gelatine
  • 600 gram griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 125 gram suiker
  • 1 el citroensap
  • 1,5 tl vanille extract

Zo maak je het:

  1. Verkruimel de bastognekoek. Dit kan je doen met een staafmixer, keukenmachine of door de koek in een boterhamzakje te doen en er daarna met een deegroller overheen te gaan.
  2. Smelt de boter op laag vuur. Zodra de boter gesmolten is, doe je de koekkruimels erbij. Meng dit tot het allemaal goed door elkaar gemengd is.
  3. Vet een springvorm van 24-26 cm in.
  4. Verdeel het koekmengsel over de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet daarna in de koelkast.
  5. Leg de blaadjes gelatine in een grote kom met water.
  6. Laat de mandarijnen uitlekken en pureer de mandarijnen tot een glad geheel.
    Doe een juslepel mandarijn in een steelpan en voeg 5 blaadjes gelatine toe. Voeg een klein beetje water bij en verwarm tot de gelatine is opgelost.
    Doe het mengsel uit de pan bij de rest van de gepureerde mandarijnen. Roer dit goed door.
  7. Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
  8. Doe vier lepels griekse yoghurt samen met de laatste blaadjes gelatine in een pannetje en verwarm ook dit tot de gelatine is opgelost. Doe dit mengsel bij de slagroom en roer goed door elkaar. Voeg de rest van de yoghurt, het citroensap en het vanille extract toe aan de slagroom. Meng alles goed door elkaar.
  9. Doe het yoghurtmengsel op de bodem van bastognekoek. Giet daarna het mandarijnenmengsel erop. Dit zal naar de bodem zakken, maar je krijgt wel leuke oranje accenten in de yoghurt.
  10. Zet de taart voor tenminste 4 uur in de koelkast.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.