Wrap met kip en zelfgemaakte chilisaus

Zoals jullie weten ontvang ik een aantal keer per jaar een Foodybox. In de Foodybox herfst zat een product van Westlandpeppers, namelijk een pakketje om zelf suikervrije chilisaus te maken. Daar werd ik erg blij van en dat wilde ik natuurlijk wel proberen. Ik besloot om de saus vervolgens op een wrap met kip te doen. Dat is een erg makkelijke maaltijd maar wel heel lekker en deze chilisaus smaakte er verrassend goed bij. Hij is niet te pittig, maar geeft wel net dat juiste pitje.

De wrap met kip is heerlijk om te eten als lunch, maar kan ook prima als avondeten. Althans, als je net als mij niet zo’n grote eter bent, want anders heb je er aan eentje niet genoeg. Je kan er dan eventueel wat gebakken aardappeltjes of frietjes bij serveren.

In het pakketje van de chilisaus zitten:

  • 6 snackpaprika’s
  • 1 rode peper
  • 1 solo knoflook
  • 1 zakje zout
  • 1 zakje olijfolie

Daarnaast moet je dan zelf de volgende producten nog toevoegen:

  • 1 eetlepel maïzena
  • 25 ml azijn
  • 200 ml water

Om het te maken moet je eigenlijk alleen maar alles fijn snijden, aanfruiten in de pan, aanmaken met de maïzena, het azijn en het water en dan pureren met een blender of staafmixer. Super makkelijk! Vervolgens moet het een paar uur koelen in de koelkast. Dat kan ik een bijgeleverd flesje!

Als de saus volledig is afgekoeld kan je de wraps gaan maken. Met dit recept kan je 2 wraps maken.

Dit heb je nodig:

  • 2 tortilla wraps
  • 100 gram ijsbergsla fijngesneden
  • 1 rode ui
  • 2 krokante kipschnitzels
  • 2 augurken
  • 10 cherrytomaatjes
  • Chilisaus naar smaak
  • boter en/of olie om in te bakken
  • 50 gram geraspte Parmezaans kaas

Zo maak je het:

  1. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm een koekenpannetje met daarin wat boter en bak de ui daarin. Zet het pannetje zacht zodat het niet te snel gaat en de ui niet aanbrand.
  2. Verwarm in een andere koekenpan wat olie en bak daarin de krokante kipschnitzels. Zo’n 5 minuten aan iedere kant. Hou ze wel goed in de gaten, want zwarte schnitzels zijn niet zo lekker 😉
  3. Goed, ondertussen kan je de wraps vast klaarmaken. Leg in het midden van iedere wrap ongeveer 50 gram ijsbergsla. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de 2 wraps. Snijd de augurken in kleine stukjes en verdeel ook deze erover. Verdeel daarover de gebakken ui.
  4. Snijd de kipschnitzels in kleine stukjes en leg deze stukjes op de wraps. Strooi daar wat geraspte Parmezaanse kaas overheen en sluit af met wat chilisaus. Dit zoveel als jezelf wilt en lekker vindt.
  5. Rol de wraps op. Ze zijn klaar om opgegeten te worden!

Geniet ervan!

Wrap met kip en zelfgemaakte chilisaus | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Deze blog bevat een product wat ik opgestuurd heb gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge