Visburger met cheddar en een lekker sausje!

Goed, naast kapitein Haak is kapitein Iglo ook een hele bekende. Ik denk dat veel mensen de reclame van deze lieve man over zijn welbekende vissticks wel kennen. Bij mij thuis stonden er vroeger wel vissticks op tafel. Lekker met worteltjes en aardappelpuree, soms eten Nick en ik dat nu ook nog weleens!

Sindskort zijn er van Iglo ook heerlijke visburgers verkrijgbaar. Meestal maken Nick en ik de visburgers zelf van kabeljauwfilet, maar soms is het natuurlijk ideaal om ze in de winkel te kopen als je bijvoorbeeld net even iets minder tijd hebt om in de keuken te staan. De visburgers zijn verkrijgbaar in 3 varianten, namelijk de classic, de hot & spicy en als laatste een veggie variant.

Ik besloot om met de classis aan de slag te gaan en een soort van variatie op de welbekende visburger van de grote gele M te maken. Het werd een perfecte weekend maaltijd, heerlijk met wat krulfrieten erbij. De classic visburger had een goede smaak. Ik ben benieuwd naar de andere 2 varianten.

Aantal: 2 burgers

Dit heb je nodig:

  • 2 afbakbroodjes
  • 2 plakjes cheddar cheese
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 augurken
  • gedroogde peterselie
  • azijn
  • peper
  • 2 visburgers

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op de temperatuur die wordt aangegeven op de verpakking van de broodjes.
  2. Snipper de augurk heel fijn.
  3. Meng deze samen met de mayonaise, een halve eetlepel azijn, peper naar smaak en een eetlepel peterselie goed door elkaar. Je sausje is dan klaar en je kan hem zodat je deze gaat gebruiken in de koelkast bewaren.
  4. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven.
  5. Verhit wat olie in een koekenpan en bak daarin de visburgers lekker krokant.
  6. Als de broodjes uit de oven komen snijd je deze doormidden en leg je er gelijk een plak cheddar op. Deze kan dan lekker smelten.
  7. Als de visburger klaar is leg je die erop en doe er dan vervolgens een flinke dot saus bovenop.

Geniet ervan!

Visburger met cheddar en een lekker sausje | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge