Tosti uit de pan met brie en prosciutto

Tosti’s, ik blijf ze lekker vinden. Leuk weetje is dat ik vroeger op scouting zat (jaja, ik was een echte padvindster) en daar maakten wij de tosti’s altijd in de pan. Dit zijn naar mijn idee ook echt de lekkerste tosti’s. Toen ik van de week zin had in een tosti besloot ik om hem weer eens gewoon in de pan te gaan maken in plaats van onder de grill en tadaa… een fantastische tosti was daar!

De combinatie van brie en prosciutto is heerlijk. Lekker romig door de brie, lekker zoutig door de prosciutto en met wat peper op het brood heeft het dus alle smaken in zich. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, want dan branden de tosti’s aan.

Aantal: 1 tosti

Dit heb je nodig:

  • 4 sneetjes brood
  • 6 plakken prosciutto
  • 100 gram brie
  • boter
  • olijfolie
  • peper

Zo maak je het:

  1. Verhit een laagje olijfolie in een grote koekenpan.
  2. Smeer de sneetjes brood aan 1 kant in met boter en bestrooi met een beetje peper. (Ik gebruikte gewoon smeerbare roomboter)
  3. Leg 3 plakjes prosciutto in de pan en 1 sneetje brood met de beboterde kant in de olie.
  4. Breek de brie in stukjes en verdeel de helft over het sneetje brood. Leg de 3 plakjes prosciutto uit de pan erbovenop.
  5. Leg daarop een sneetje brood met de boterkant naar boven. Druk met een spatel aan. Je ziet dat de brie nu mooi smelt.
  6. Flip de tosti om en bak de andere kant nog even mooi goudbruin en krokant.

Geniet ervan!

Pantosti met prosciutto en brie | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

[wysija_form id=”3″]

Reacties zijn gesloten.