Toetje met warme appel en bastognekoek

Toen wij dit toetje tegen kwamen in een tijdschrift, dachten we gelijk: “Deze gaan we ook eens maken!”. De combinatie van warme appel met de koude vla en yoghurt en de heerlijke bastogne klonk erg aantrekkelijk. Na het proeven blijkt dat dit een blijvertje is. Zeker het proberen waard.

Dit heb je nodig (voor 2 toetjes):
* 1 appel
* 250 ml vanilleyorghurt
* 250 ml vanillevla
* 1 tl kaneel
* 0,5 el roomboter
* 4 bastognekoeken

Zo maak je het:
Schil de appel en snijd deze is stukjes.
Bak de appel in de roomboter tot deze warm en zachter is. Voeg de kaneel toe en roer het goed door elkaar.

Verdeel de appel over 2 glaasjes en giet tegelijkertijd de yoghurt en vla in de glaasjes.

Verkruimel als laatst de bastognekoeken en verdeel de kruimels over de glaasjes.

Tip: steek je lepel helemaal tot onderaan het glas en haal hem dan naar boven. Zo heb je alle smaken in één keer in je mond.

Bon Appétit!

ToetjeBastogne-4

10 Comments

  1. JeannineNo Gravatar

    Ziet er goed uit

  2. Ik heb dit afgelopen vrijdag gemaakt en het was echt super lekker!
    Nadat ik het gemaakt had, was het alleen erg koud (door de yoghurt en vla die uit de koelkast kwam), dus heb het even in de magnetron gedaan.
    Het voedt trouwens behoorlijk 😉

  3. Pingback: Toetje appel en bastogne | Gespot voor jou!

  4. ans van iperenNo Gravatar

    vandaag gemaakt en ik moet zeggen voor herhaling vatbaar. Had alleen geen vanilleyoghurt in huis, wel gewone yoghurt, daar een beetje suiker doorheen geroerd en smaakte super lekker.

  5. Dit toetje ga ik zeker maken, lijkt me heerlijk!

  6. DanielleNo Gravatar

    Maak het met amandel- of sojamelk en het is meteen diervriendelijk ?

  7. MelissaNo Gravatar

    Hoeveel vl is het amuseglaasje waar dit recept in komt?

  8. MelissaNo Gravatar

    Hoeveel cl bedoel ik ☺️

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge