Surinaamse bruine bonen met rijst

Als klein kind vond ik bruine bonen heerlijk, daarna was het een tijdje iets minder, maar inmiddels ben ik er weer dol op. Vaak zeggen mensen dat ze het heerlijk vinden in de winter, maar bruine bonen kunnen ook prima met wat warmer weer. Dit is namelijk een Surinaams gerecht en in Suriname is de temperatuur lekker tropisch. Dit gerecht eten wij dan ook het hele jaar door.

Als het teveel is kan je het invriezen. Zo kan je het na een tijdje nogmaals eten.

Aantal: Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • Een grote pot bruine bonen, 720 gram
  • 1 grote ui
  • een blikje tomatenpuree, 70 gram
  • 250 gram hamlappen of kippendijenfilet
  • handjevol spekreepjes
  • boter om in te bakken
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Snijd het vlees in stukjes en bestrooi met wat peper en zout.
  2. Verwarm wat boter in een grote hapjespan en bak het vlees (ook de spekjes) en laat het sudderen. De kip moet ongeveer 15 minuten en de hamlappen moeten 30 minuten.
  3. Bak de ui even mee en roer de tomatenpuree erdoorheen.
  4. Doe de bruine bonen, met vocht uit de pot, erbij en roer het even goed door.
  5. Laat het nog even op het vuur staan totdat het echt lekker warm is.
  6. Serveer met rijst en zoetzure komkommer.

Geniet ervan!

Surinaamse bruine bonen met rijst | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge