Speltcakejes met appel en kaneel. Heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Speltcakejes met appel en kaneel

Ik vind eigenlijk alles met appel en kaneel heerlijk. Zo staan er al verschillende recepten online waarin deze combinatie naar voren komt. Zoals de appel- kaneelrolletjes, die ook erg lekker zijn. Ik had zin om te bakken en aangezien ik nog een zak speltbloem had staan besloot ik lekkere speltcakejes te gaan maken. Ze zijn lekker bij een kopje koffie of thee. Met dit recept kan je ongeveer 16 á 18 cakejes maken.

Dit heb je nodig:

  • 140 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 gram speltbloem
  • 4 theelepels kaneel
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 2 appels (ik gebruikte goudreinet)
  • 120 gram roomboter

Zo maak je het:

  1. Haal de boter geruime tijd van tevoren uit de koelkast. Zo kan hij goed zacht worden.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Meng in een kom de suiker, de vanillesuiker, de speltbloem, de bakpoeder, het kaneel, de eieren, de melk en de zachte roomboter door elkaar. Ik deed dit met een mixer. Het zou ook met een garde met de hand kunnen, maar dan moet je goed opletten dat je geen klontjes krijgt.
  4. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Schep deze door het cakebeslag heen.
  5. Vet een muffinblik in of zet er muffinvormpjes in. Vul ieder vormpje met het beslag en bak de cakejes in ongeveer 25 minuten gaar. (Controleer even met een satéprikker of de cakejes gaar zijn).
  6. Laat de speltcakejes iets afkoelen voordat je ze eet. (Iets warm zijn ze trouwens ook heel lekker).

Geniet ervan! 

Speltcakejes met appel en kaneel.

Vind jij de combinatie van appel en kaneel ook zo lekker? 

 

One Comment

  1. Ja, ik ben dol op de combinatie van appel en kaneel. Deze cakejes lijken me dan ook heerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge