Spelt- kwarkbrood met pindakaas en pecannoten

Spelt- kwarkbrood met pindakaas en pecannoten

Een balans tussen gezond eten en af en toe iets ongezonds is in mijn ogen heel belangrijk. Je kan natuurlijk moeilijk de hele dag door taart, chocolade, pannenkoeken en patat gaan eten… Naja… het kan wel, maar het is niet heel verstandig. Ik ging dus aan de slag met een iets gezonder baksel en maakte een lekker spelt- kwarkbrood met pindakaas, pecannoten en rozijnen. Lekker als ontbijt, bij de lunch of gewoon als tussendoortje.

Spelt- kwarkbrood met pindakaas en pecannoten

Dit heb je nodig:

  • 250 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 250 gram kwark
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 10 pecannoten, fijngehakt
  • handvol rozijnen
  • snufje zout
  • een eetlepel honing (optioneel)

Spelt- kwarkbrood met pindakaas en pecannoten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de rozijnen wellen in een laagje water.
  3. Doe de banaan met de kwark, de pindakaas en het ei in een kom en meng het tot alles goed gemengd is.
  4. Meng in een andere kom het speltmeel, de bakpoeder en het zout door elkaar. Doe het kwarkmengsel erbij en meng met een mixer met deeghaken tot het een mooi taai deeg vormt.
  5. Doe de pecannoten, de rozijnen en eventueel de honing bij het deeg en meng het er goed doorheen.
  6. Vet een cakevorm in (met kokosolie of wel gewoon met boter) en schep het deeg erin. Druk het wat aan met een lepel zodat het goed in de vorm zit.
  7. Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer even oven het brood droog is door er met een prikker in te prikken.
  8. Laat het brood volledig afkoelen.

Geniet ervan! 

Spelt- kwarkbrood met pindakaas en pecannoten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge