Sinterklaas kwarktaart | Foodaholic.nl

Sinterklaas kwarktaart

ZIE GINDS KOMT DE STOOMBOOT…. Ja hoor, vandaag is het zover! Sinterklaas komt als het goed is, samen met zijn Pieten, aan in Nederland. Spannend hoor!

Wil je nog snel een lekkere taart maken in deze gezellige tijd? Dan is deze speculaas kwarktaart wel een heel goed idee! Hij is snel gemaakt, maar je moet even wachten totdat hij goed opgestijfd is.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram biscuitjes
  • 120 gram boter
  • 500 gram vanillekwark
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel speculaas kruiden
  • Zakje chocolade kruidnoten
  • Zakje schuimpjes

Zo maak je het:

  1. Verkruimel de biscuitjes en smelt de boter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is voeg je de koekkruimels toe en meng je het door elkaar.
  2. Stort het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm en druk de bodem goed aan. Zet in de koelkast.
  3. Laat de gelatineblaadjes 8 minuten in koud water weken.
  4. Verwarm de melk en de uitgeknepen gelatineblaadjes op het vuur. Blijf roeren totdat de blaadjes helemaal zijn opgenomen. Laat het vervolgens iets afkoelen.
  5. Doe de kwark in een kom en klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf.
  6. Voeg de melk en speculaaskruiden toe aan de kwark en roer het er goed doorheen.
  7. Als laatste schep je met een spatel de opgeklopte slagroom erdoor.
  8. Giet het mengsel op de koekjesbodem en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Het beste is om hem een nachtje te laten staan.
  9. Voor het serveren kan je hem leuk met chocolade kruidnootjes en schuimpjes versieren.

Geniet ervan!

Sinterklaas kwarktaart | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

One Comment

  1. Wat een vrolijke taart! Lijkt me heerlijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge