Plaattaartje met geitenkaas, honing en blauwe bessen | Foodaholic.nl

Plaattaartjes met geitenkaas, honing en blauwe bessen

Comfort food, daar word ik echt blij van. Samen met Andrea van Anniepannie.nl had ik afgesproken iets van elkaars blog te gaan maken.

Andrea maakte een variatie op mijn courgetti caprese. Na wat rondneuzen op de de site werd mijn keuze er niet makkelijker op. Ik besloot voor de plaattaart met zoete aardappel en feta te gaan, maar toen…. was de zoete aardappel rot….

Ik had nog een heerlijk comfort food recept gezien namelijk de naanpizza met geitenkaas, honing en blauwe bessen. Hier had ik alles voor in huis en ik besloot om hem als twist als plaattaartje te maken en met gedroogde tijm.

Dit recept heeft van alles wat. Het romige van de geitenkaas, het zoete van de honing en de blauwe besjes en het zoute van de serranoham. Ik ben fan van dit recept!

Aantal: 2 stuks

Dit heb je nodig:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • Een eetlepel gedroogde tijm
  • 3 plakjes serranoham
  • Handvol blauwe bessen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Meng de geitenkaas met de honing en besmeer de velletjes bladerdeeg hiermee.
  3. Scheur de plakjes serranoham in kleinere stukken en leg deze op de geitenkaas.
  4. Verdeel de blauwe bessen erover en bestrooi met de tijm.
  5. Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 á 15 minuten. Het is goed als het bladerdeeg lekker knapperig.

Geniet ervan!

Plaattaartje met geitenkaas, honing en blauwe bessen | Foodahoiic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

4 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit! Leuk dat jullie een receptwissel hebben gedaan. 🙂
    Lianne heeft onlangs een blog geschreven over…Speculoos truffelsMy Profile

  2. Ziet er heerlijk uit!
    Demi | StudioKOOK heeft onlangs een blog geschreven over…Pasta al raguMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge