Life of a foodaholic #1

Zoals je aan de koptekst misschien al kan zien ben ik begonnen met een nieuwe categorie op Foodaholic, namelijk “Life of a Foodaholic”. Hierin neem ik je twee keer per maand mee in mijn leven.

Jullie hebben de afgelopen tijd misschien wel gemerkt dat het op de site even iets rustiger was. Ik twijfelde namelijk heel erg of ik door wilde gaan met Foodaholic, gelukkig heb ik nu weer al mijn enthousiasme terug gevonden en zal ik ongeveer 3 keer per week een blogpost online zetten!

Lekker lunchen
Zoals jullie op mijn Instagram en Facebook vast weleens voorbij zien komen, vind ik het heerlijk on ergens te lunchen. Afgelopen maand zijn wij 2x ergens gaan lunchen. De eerste keer was bij Planken Wambuis. Dit goede restaurant ligt in het bos tussen Ede en Arnhem. Je kan er dus ook nog een wandeling maken mocht je daar zin in hebben. Vriendlief en ik hadden mijn oom meegenomen en wij hadden een fijn plekje op het terras. Nick ging voor de clubsandwich, mijn oom voor een broodje pulled salmon en ik ging voor brood met geitenkaas en chorizo. Heerlijk!

Broodje geitenkaas met chorizo
Broodje pulled salmon

De tweede keer dat wij ergens gingen lunchen was tijdens een dagje weg naar Utrecht. Het was een warme dag dus het was gezellig druk. Uiteindelijk liepen wij per toeval langs Loetje Utrecht en dus besloten wij daar lekker te gaan lunchen. Nick ging voor een uitsmijter en ik ging voor de Loetje kroketten op brood. Altijd lekker!

Kroketten op brood

Kamp & jumborun
Op mijn werk (onderwijsassistente, speciaal onderwijs) was deze maand ook genoeg leuks te beleven. Aangezien ik op dit moment nog in de eindgroep werk stond er dus een gezellig kamp op het programma. 3 Dagen met de kids naar een vakantiepark in Otterlo. Wij hebben heerlijke dagen gehad. De eerste dag gingen wij naar de Ommuurde tuin in Renkum, superleuk! Dat is een grote biologische moestuin en daar gingen wij een kookworkshop doen. Lekkere soep en broodjes stonden op het menu. De tweede dag gingen wij naar het nationaal militair museum en de laatste dag gingen wij gezellig zwemmen! Het was een fantastisch kamp waar ik nu nog steeds van moet bijkomen ;-).

Mooie natuur tijdens wandeling in Otterlo
De ingang van de Ommuurde tuin

Ook is ieder jaar in juni de jumborun. De kinderen van onze school mogen dan in de zijspan van de motor mee en op de pauzeplaats worden dan allemaal leuke dingen georganiseerd. Ik mocht dit jaar achterop de motor dus ook voor mij was het een leuke dag!

Eten op rolletjes
Foodfestivals, ik ben er gek op! Eten op rolletjes is ieder jaar weer in Ede en dan ben ik natuurlijk van de partij. Ook hier was het heerlijk weer, dat was echt wel heel fijn.
Samen met mijn zus, zwager, neefje en Nick ging ik er gelijk zaterdags heen, het was toen niet extreem druk, maar wel heel gezellig. Op maandag zijn wij ook nog even met mijn moeder gegaan. Toen was het alleen wel echt heel druk, dus zijn wij niet heel lang gebleven. Dit weekend genoten wij o.a. van heerlijke nacho’s, een goede salami pizza, fantastische ossenhaas en een lekker broodje buikspek. Eten op rolletjes komt dit jaar naar nog veel meer plaatsen. Waar, dat kan je hier zien. Wij zijn er in Wageningen sowieso weer bij!

Ossenhaas van restaurant Vroeger
Heerlijke nacho’s
mmm pizza salami
Broodje met buikspek

Nieuwe barbecue
Aangezien wij in een huurhuis op een balkon moeten barbecuen, mogen wij alleen een elektrische barbecue. Na veel wikken en wegen besloten wij uiteindelijk om de Weber q1400 te kopen en wat is dat een fijn ding! Wij hebben hem natuurlijk gelijk uitgeprobeerd. Binnenkort ga ik wat meer experimenteren en dan zien jullie vast ook lekkere barbecue recepten voorbij komen.

J

Geniet van de dingen die je doet, ook van de kleine dingen!
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

2 Comments

  1. Leuk dat je weer terug bent! Ik wilde ook nog bij Ede Op Rolletjes gaan kijken, maar moest de avond ervoor ook al in Ede zijn en had geen zin om twee keer te rijden. 🙂
    Lianne heeft onlangs een blog geschreven over…Banoffee BladerdeegMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge