Lekkere cheesecake voor moederdag!

Een tijdje terug zag ik in mijn mailbox een leuk mailtje voorbij komen. Althans… Ik kan beter zeggen een leuk mailtje met iets lekkers erin vermeld.

Mooiwatplantendoen.nl had 2 heerlijke cheesecake recepten gemaild en het leek ze wel iets voor op Foodaholic.nl. Dat klopt natuurlijk, want Hallo… cheesecake kan ik echt niet weerstaan.

Inmiddels is het over 3 dagen alweer moederdag en hoe leuk is het dan om je moeder te verrassen met iets lekkers? Ik denk heel leuk en daarom deel ik nu dan ook graag dit recept met jullie.

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • 275 gram bloem
  • 1 1/4 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepels baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 270 gram suiker
  • 120 gram boter (gesmolten)
  • 244 gram karnemelk (kamertemperatuur)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 eetlepels citroenschil
  • 1 1/2 theelepels rozemarijn
  • 6 eigeel
  • 3 eiwitten

Voor de creamcheese frosting:

  • 240 gram creamcheese
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel citroenschil
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel vanille
  • 300 gram poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en 200 gram suiker. Mix in een andere kom de (afgekoelde) boter, karnemelk, olie, vanille, citroenrasp, rozemarijn en eigeel tot een egaal mengsel.
  3. Mix het eiwit tot schuim (oftewel tot je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat de eiwit eruit valt). Voeg geleidelijk 70 gram suiker toe. Mixen tot een een stevig schuim.
  4. Mix de bloem en voeg langzaam/geleidelijk het botermengsel aan het meringuemengsel toe. Schrap de kom af en toe. Mix nog even heel kort (zo’n 30 seconde). Vouw de helft van de meringue erdoorheen. Vouw dan de andere helft erdoorheen.
  5. Bak hem in zo’n 30 à 35 minuten. Laat even afkoelen.
  6. Mix de boter glad, samen met de poedersuiker, vanille, citroensap en citroenschil. Meng
    vervolgens met een spatel de roomkaas erdoor. Let op, niet te lang roeren.
  7. Snij de cheesecake in gelijke vierkanten en bedek deze met een royale laag cream cheese frosting.
  8. Decoreer deze met rozemarijn, een schijfje citroen, een vijgje en eventueel wat pashmak (Marokkaanse suikerspin).

Geniet ervan! 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge