Kleine beef wellingtons | Foodaholic.nl

Kleine beef wellingtons

Met kerst eten veel mensen net iets luxer dan normaal. Hoewel ik dat niet persé me kerst nodig vind is het natuurlijk wel leuk om een keer luxer te koken. Heerlijk vind ik dat. Wij maakten deze kleine beef wellingtons met tournedos, iets wat wij normaliter niet zouden kopen, want tja… dat kost best wel wat!

Wij maakten er een lekker champignonsausje bij, daarnaast kan je natuurlijk groenten en aardappeltjes serveren. Net wat jezelf lekker vindt. Wij aten er zelf deze groenten met peer uit de oven bij. Goede combinatie!

Kleine beef wellingtons | Foodaholic.nl

Aantal: 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 tournedos (ongeveer 125 gram per stuk)
  • 2 sjalotjes
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram witte champignons
  • 1 ei
  • 1 eetlepel balsamico
  • flesje kookroom
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • boter om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Verhit wat boter in een koekenpan. Schroei de tournedos dicht en leg ze daarna op een bordje.
  2. Snipper de sjalotjes en fruit ze daarna in dezelfde pan aan. Doe dit ongeveer een minuutje of 3.
  3. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en hak ze daarna grof. Doe ze samen met wat boter bij de sjalotjes. Snijd daarna de witte champignons ook in stukjes en doe ze erbij.
  4. Doe de eetlepel balsamico en de tijm erbij. Meng alles goed door elkaar. Bak eventjes en zet daarna het vuur uit.
  5. Doe op 2 plakjes bladerdeeg een schepje champignonmix en leg daar de tournedos op. Leg het andere plakje bladerdeeg erbovenop. Besmeer de randjes met ei en vouw dicht. Zet het even in de koelkast. (15 minuten)
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Snijd het bladerdeeg in en besmeer met ei. Zet in de oven voor ongeveer 18 á 20 minuten.
  8. Voeg de room beetje bij beetje toe aan de rest van de champignonmix. Breng op smaak met wat peper en zout en laat inkoken totdat het een mooi sausje is.
  9. Serveer de saus bij de beef wellington.

Geniet ervan!

Kleine beef wellingtons | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge