Kalkoenballetjes met Turkse smaken | Foodaholic.nl

Kalkoenballetjes met Turkse smaken

Dit recept voor kalkoenballetjes met Turkse smaken komt uit het nieuwste kookboek van Matt Preston: Yummy, Easy, Quick. Een boek met onweerstaanbare recepten die ook nog een binnen ongeveer 30 minuten op tafel staan. 

Kalkoenballetjes met Turkse smaken | Foodaholic.nl

De meeste foodies zullen Matt Preston wel kennen. Hij was jurylid bij Masterchef Australië. Mijn favoriete masterchef! 

Toen dit boek op mijn deurmat viel wat ik meteen erg enthousiast. Het boek is verdeeld in de volgende hoofdstukken; Kippendijen, Kipfilet, Gehakt, Rood Vlees, Visfilet, Eieren, Groenten in de lente/zomer, Groenten in de herfst/winter, De vriezer en De voorraadkast. 

Tussendoor vind je ook nog eens handige lijstjes als; 28 salades die perfect bij biefstuk passen en  8 eenvoudige geheimen waarmee je de betere pastaschotels maakt. 

De recepten die ik uit dit boek sowieso ga proberen zijn ahornkip & zoete aardappel uit de braadslee, knapperige Thaise rundvleessalade, zoete aardappel linten met Jerk kip, pompoen bacon soep, reuzen worstenbroodjes en bloemkool mac ‘n cheese

De recepten in het boek zijn makkelijk te volgen, de producten die je nodig hebt zijn in de supermarkt te krijgen en het meeste is inderdaad zo gemaakt! 

Ik denk dat dit boek toch wel 1 van mijn favorieten is geworden. Wil jij het ook hebben? Het boek is te koop voor €25,99 online en bij verschillende boekwinkels. 

Ingredients

  • 1 rode ui

  • 2 eetlepels witte wijnazijn 

  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

  • 500 gram kalkoengehakt

  • 200 gram ricotta, in grove kruimels

  • Handje fijngesneden blaadjes bladpeterselie

  • 1 eetlepel grof gesneden dille

  • 45 gram pijnboompitjes, grofgehakt

  • 1 biologische ei

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 4 centimeter gemberwortel, geschild, fijngeraspt

  • 3/4 theelepel gemalen piment

  • 3/4 theelepel kaneel

  • 400 gram tomaten uit blik, fijngeknepen

  • 250 milliliter kippenbouillon

  • 45 gram krenten

  • Warm flatbread of zilvervliesrijst, voor erbij

  • Griekse yoghurt, voor erbij

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Schep de uienringen in een kommetje om in de wittewijnazijn. Voeg flink wat zeezout toe en ze weg terwijl je de rest van het gerecht maakt.
  • Roer het kalkoengehakt, de ricotta, fijngesneden bladpeterselie, dille, pijnboompitten en het ei in een kom door elkaar. Roer niet te lang, meng alles slechts kort door elkaar. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Was je handen en doop ze in water. Rol met natte handen kleine balletjes van steeds 1 eetlepel van het gehaktmengsel (het zijn er ongeveer 40). 
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 4-5 minuten in delen. Schep ze om tot ze rondom goudkleurig zijn. Schep de gebakken gehaktballetjes op een bord en bak de rest. 
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Bak de gember, piment en kaneel al roerend 1 minuut tot de specerijen gaan geuren. Schenk de tomaten en kippenbouillon erbij, voeg de krenten toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballetjes erin, draai het vuur middelhoog en laat 10 minuten zachtjes koken, of tot de gehaktballen gaar zijn en de saus inkookt. Schud de pan af en toe zodat de gehaktballetjes omrollen. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. 
  • Dien de gehaktballetjes op met rijst of flatbread, wat Griekse yoghurt en de rode ui. 

Geniet ervan!

Kalkoenballetjes met Turkse smaken | Foodaholic.nl

Ik heb dit boek gekregen van Kosmos Uitgevers. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 
image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*