In de spotlight: LactoseVrijZijn

Het is maandag en dus is het weer eens tijd om een andere blogger in de spotlight te zetten. Deze week is het de beurt aan Manon van LactoseVrijZijn.nl. Lees je mee?

Wie ben ik?
Mijn naam is Manon Kepel. Ik ben 27 jaar en ik woon in Utrecht. Ik woon aan de oudegracht, dus midden in het centrum. In het centrum wonen maakt het erg verleidelijk maakt om vaak uit eten te gaan. Ik ben dan ook vaak in een restaurant te vinden met vriendinnen en/familie. Daarnaast sport ik 3x in de week. Ik speel hockey en ik dans al 20 jaar. Sinds een jaar ben ik veel bezig met mijn website en blog www.lactosevrijzijn.nl om meer aandacht voor lactose intolerantie te krijgen.


Hoe is www.LactoseVrijZijn.nl ontstaan?
Ongeveer 2 jaar geleden heb ik een Facebookpagina opgezet, waarop ik foto’s en berichten plaatste over wat ik had gegeten of producten die ik had gekocht die lactosevrij zijn. Dit werd goed bekeken en ik merkte dat er behoefte was aan informatie over een lactosevrij leven. In september 2015 ben ik mijn website/ blog www.lactosevrijzijn.nl begonnen. Hierop deel ik recepten, restauranttips, ervaringen en tips en trucs over een lactosevrij leven. Hiermee wil ik aangeven dat lactosevrijzijn geen beperking is, maar een verrijking. Het is niet moeilijk en mensen met lactose intolerantie voelen zich zonder lactose veel beter.

Stel, wij zouden samen met jou ergens een kopje koffie/ thee gaan drinken. Waar zou jij ons mee naartoe nemen?
Bagels en Beans aan de Biltstraat in Utrecht. Ik kom hier al jaren. Het is er heerlijk relaxt om een kopje koffie te drinken. Ik neem meestal de cappuccino met soyamelk. Mocht je toch nog trek hebben, dan kan je een goed belegde bagel bestellen. Het voelt hier vertrouwd. Een huiskamer gevoel.

Waar bestaat jouw favoriete ontbijt uit?
Ik ontbijt het liefst met de kokos versie van Alpro soya yoghurt met gluten- en lactosevrije granola van Eat Natural met boekweit, zaden en honing. Hier overheen verdeel ik wat blauwe bessen en frambozen. Het is licht en voedzaam.

Wat vind jij echt niet lekker?
Koriander! Niet echt mijn ding. Verder lust ik alles, maar mag ik niet alles in verband met mijn lactose intolerantie. Dat betekent geen zuivelproducten of producten waar lactose in is verwerkt als chips, koekjes, brood, sauzen en nog meer. Hier zoek ik vervangers voor of ik maak het zelf. Dit maakt het nog puurder.


Wat is het lekkerste wat je ooit hebt gegeten?
Soto Ayam! Heerlijk! En dan is de soto ayam van mijn moeder natuurlijk de beste! Dit is een Indisch gerecht. Het is een soort kippensoep met grote stukken kip, rijst, ei, aardappels, tauge, bosui en mie. Vullend, maar wel licht. Hier kan je me voor wakker maken.

Welke andere blogs lees jij graag?
Om inspiratie op te doen volg ik:
Culy.nl
Foodless.nl
Paulineskeuken.nl

Waar kunnen wij jou volgen?
Je kunt mijn ervaringen, tips en trucs over eten vinden op:
www.lactosevrijzijn.nl
https://www.instagram.com/manon_lactosevrijzijn/
https://www.facebook.com/lactosevrijzijn/

One Comment

  1. Grappig, ik lust ook geen koriander 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge