In de spotlight: Culinair Westfriesland

Het is tijd om weer een leuke blogger in spotlight te zetten. Deze week is het de beurt aan Annemiek van Culinair Westfriesland. Lees je mee?

Vertel, wie ben jij?
Wie ik ben, dat heeft een kort en een lang antwoord. Laat ik hier maar de korte doen: Ik ben Annemiek van Zon, ik woon in Abbekerk, een mooi dorp in de kop van Noord Holland. Ik woon hier met mijn man, al 33 jaar dezelfde, en mijn 2 Bullmastiffs.
In het dagelijkse leven sta ik in de keuken, koken is mijn passie, ik ben bijna klaar met mijn opleiding Zelfstandig werkend kok, en heb afgelopen jaar een kookboek uitgebracht en ik ben mede auteur van meerdere kookboeken. Daarnaast heb ik een recepten / blog onder de naam Culinair Wesfriesland.

Hoe is Culinair Westfriesland ontstaan?
Door een opdracht van de provincie Noord Holland waar ik met 2 collega’s Westfriese streekproducten moesten promoten. Dit project hebben we drie jaar gedaan, we hadden een mobiele keuken waarmee we streekproducten bij de tuinders en producenten en boeren ophaalden en met deze producten kookten we op markten, fairs en andere locaties. Ook een receptenwedstrijd was een onderdeel, in een recept moesten uiteraard 2 Westfriese streekproducten voor komen. Toen we in 2012 stopten was het logisch dat ik de site overnam omdat mijn collega’s van Texel kwamen en ik in Westfriesland woon.

Stel, wij zouden samen met jou ergens een kopje koffie/ thee gaan drinken. Waar zou jij ons mee naartoe nemen?
Local in Hoorn waar Nila, uiteraard met lokale producten, werkt, met mooi weer drink ik buiten op de stoep of in haar stadstuintje een Latte en meestal heeft ze wel iets lekkers gebakken voor erbij.

Waar bestaat jouw favoriete ontbijt uit?
Geitenyoghurt met eigengemaakte granola, het liefste met rozenblaadjes en rozenwater erdoor.

Wat vind jij echt niet lekker?
Lever en ander orgaanvlees, daar hoef je mij niet wakker voor te maken. Ook al heeft mijn opperchef van mijn opleiding mij een paar weken geleden aan de kippenlever gekregen, een mooi recept dus.

Wat is het lekkerste wat je ooit hebt gegeten?
Alles wat met zeezout, karamel en chocolade te maken heeft.
En een pompoen cheesecake die ik pas gemaakt heb met hüttenkäse, pompoenpuree, speculaas en witte chocolade. Ik eet deze dan ook als ontbijt, lunch, tussendoortje en nagerecht, en dat op 1 dag 😉

Welke andere blogs lees jij graag?
Goede vraag, ik ken er veel, en bezoek ze ook wel af en toe, maar ik vind de Foodblogswap bijvoorbeeld erg leuk. Goed om er ook eens voor te gaan zitten en dan van een andere site te koken. Ik woon echt in de keuken en wil origineel blijven, dat is makkelijker door niet met hypes mee te gaan.

Waar kunnen wij jou volgen?
Ik ben een twitteraar in hart en nieren; Culinairwf, maar ook op facebook, alhoewel ik daar een stuk minder actief ben, als Culinair Westfriesland en sinds kort op Instagram culinairwestfriesland.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge