Heerlijke carrotcake- muffins, leuk voor Pasen! 

Met de paasdagen voor de deur puilen de schappen in de supermarkt weer uit met chocolade-eieren, roomboterkuipjes in de vorm van kuikens en broodjes in de vorm van paashazen. Voor veel van ons staan de paasdagen in het teken van gezelligheid en pakken we groots uit met een paasontbijt of, voor de uitslapers onder ons, een paasbrunch. Ben je nog op zoek naar iets om je paastafel mee op te vullen of iets lekkers voor bij de koffie? Deze carrotcake-muffins zijn zeker aan te raden!

carrotcake muffins

Aantal: 8 muffins

Dit heb je nodig:

  • 1 banaan (geprakt)
  • 75 gram wortelrasp
  • 2 eieren
  • 50 gram basterdsuiker (kan ook vervangen worden door een andere zoeter, zoals kokosbloesemsuiker of agavesiroop)
  • 150 gram (spelt)meel
  • Klein scheutje (plantaardige) melk
  • 2 theelepels kaneel of speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 50 gram walnoten (optioneel)
  • Hand rozijnen (optioneel)

Voor de frosting:

  • 200 gram monchou (op kamertemperatuur)
  • 50 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 60 gram poedersuiker
  • Sap van een halve citroen

Zo maak je het:

  1. Doe de eieren, de suiker en het snufje zout in een grote beslagkom en klop deze in 3 minuten luchtig.
  2. Voeg het meel, de bakpoeder en de kaneel/speculaaskruiden toe aan het luchtige eiermengsel en spatel dit door elkaar tot een goed beslag. Indien het beslag te dik lijkt, kan je hieraan een scheutje melk toevoegen.
  3. Voeg vervolgens de wortelrasp, de geprakte banaan en de eventuele walnoten en rozijnen toe en spatel ook deze erdoorheen.
  4. Verdeel het mengsel over 8 papieren muffinvormpjes of een ingevet muffin-bakblik.
  5. Bak de muffins in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 180 graden. Let op dat de muffins van boven niet te donker worden. Gebeurt dit wel, doe dan wat zilverfolie over de bovenkant (dit voorkomt verder kleuren maar bevordert het garen). Check na 20 minuten met een saté-prikker of ze gaar zijn. Wanneer je de saté-prikker in een muffin steekt en deze er weer droog uit komt, zijn de muffins gaar.
  6. Laat de muffins goed afkoelen. Maak in de tussentijd de frosting door alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar te mixen. Doe de frosting pas op de muffins wanneer ze volledig afgekoeld zijn!
  7. Top de muffins eventueel af met sprinkels, wat wortelrasp of (in het kader van pasen) een paas-eitje!
  8. Serveer de muffins op de ontbijttafel of onder het genot van een kop koffie. Eet smakelijk!

Geniet ervan!

 

Wij wensen jullie een fijn paasweekend! 

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

One Comment

  1. Die zien er mooi uit, feestelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge